Krtkovanie sa postará o zapáchajúce upchaté odtoky

Krtkovanie sa postará o zapáchajúce upchaté odtoky

Ktrkovanie vám pomôže nie len s upchatým odtokom, ale aj pri nepríjemnom šírení zápachu v dome, byte či na pracovisku. Upchaté potrubie predstavuje nebezpečenstvo šírenia baktérií, pre ktoré je upchaté potrubie ideálnym miestom na rozmnožovanie. Vodu vo vašom vodovodnom potrubí by ste mali pravidelne kontrolovať a upchatie potrubia eliminovať čo najskôr.

Krtkovanie uvoľní priechodnosť vody v potrubí a eliminuje zápach

Sprchovať sa v sprche, ktorá už takmer vôbec neodteká nie je práve príjemné. Nepríjemná je nie len nadbytočná voda, do ktorej sa vyplavujú rôzne nečistoty, ale aj zápach, ktorý je častým sprievodným javom upchatia. Potrubie sa väčšinou neupchá zo dňa na deň, nečistoty sa v ňom usádzajú postupne a dôležité je pamätať aj na šírenie baktérií v takomto potrubí. Znečistenie napríklad vlasmi, na ktorých sa zachytávajú ďalšie častice, je pre baktérie ideálnym miestom na množenie. Nepríjemný zápach tak neznamená len dočasný stav. V takomto prípade je potrebné upchatie okamžite odstrániť profesionálnym krtkovaním. Krtkovaním sa uvoľní priechodnosť potrubí a vyčistia jednotlivé rúrky a prepojenia, takže sa postupne eliminuje zápach či škodlivé baktérie.

Ako zistiť odkiaľ pochádza zápach v kuchyni či kúpeľni?

Nemusí byť jednoduché správne určiť odkiaľ prichádza zápach šíriaci sa z kúpeľni, kuchyni či inej miestnosti s vodovodným potrubím. Rýchle a spoľahlivé riešenie ponúka krtkovanie, avšak môžete vyskúšať aj svojpomocný test, ktorým dokážete odhaliť pôvodcu zápachu. Ak potrebujete zistiť či sa zápach šíri z vody alebo z konkrétneho odtoku skúste otestovať vôňu vody z rôznych batérií. Nalejte do nádoby vodu z miesta kde zápach cítite najviac, a potom do inej nádoby z ostatných batérií v dome. Na čerstvom vzduch mimo interiéru porovnajte vône všetkých nádob. Ak zápach vody cítite len pri jednej nádobe, s vysokou pravdepodobnosťou ide o jeho kontamináciu.

Ak sa prejaví, že zápach pochádza z jedného odtoku, bude potrebné vykonať jeho dezinfekciu. Baktérií sa môžete pokúsiť zbaviť svojpomocne, a to naliatím zhruba jednej polovice šálky sódy bikarbóny alebo rovnakého množstva bielidla priamo do kanalizácie. Ak sa však takéhoto postupu obávate alebo vám dostatočne nepomôže je lepšie vyskúšať profesionálne krtkovanie, pretože problém môže byť ukrytý aj inde. Môže ísť napríklad o chybu v odvzdušňovacom systéme, ktorú treba čím skôr odstrániť.

Krtkovanie-profi.sk vykonáva profesionálne krtkovanie, čistenie odpadov, revíziu potrubí najmodernejšou kamerovou technológiou. Naše služby poskytujeme nepretržite 24 hodín denne každý deň v týždni. Môžete nás vyhľadať aj pod názvom krtkovanie Dubnica nad Váhom, krtkovanie Nové Mesto nad Váhom, krtkovanie Prievidza, krtkovanie Nová Dubnica, krtkovanie Trenčín či krtkovanie Ilava. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

434 91332 Dolná Súča
tel.: +421950252190

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888