Pracovné plošiny pre rôzne využitie

Pracovné plošiny pre rôzne využitie

Stavebná technika, ako aj pracovné plošiny pre rôzne využitie môžeme vídavať prevažne pri stavebných projektoch a v rôznych logistických či výrobných halách. Ak ich chceme použiť je lepšie využiť formu prenájmu alebo rovno si ho zakúpiť? Má vôbec takáto investícia návratnosť? Poďme sa na to spoločne pozrieť v tomto článku.

Pre koho sú určené pracovné plošiny?

So situáciou, kedy je niečo vo veľkej výške sa stretávame počas života často. Najčastejším nástrojom, ktorý nám pomáha dosiahnuť na veci vo výškach je rebrík, ktorý môže mať rôzne veľkosti. Čo však v prípade extrémne vysokých výšok alebo aj nízkych len s konkrétnym náročným úkonom? Pevná pôda pod nohami vo vysokej výške slúži k tomu, aby sme mohli bezpečne pracovať vo vysokých výškach aj dlhé hodiny. Pracovné plošiny sú určené v podstate pre kohokoľvek, kto má oprávnenie na ich manipuláciu. Využívajú ich jednotlivé spoločnosti, ale aj menší živnostníci. Najčastejšie sa s plošinami môžeme stretnúť vo výrobných halách, výstavbe mostov či vo vestibulových halách pri oprave stropných zariadení. Používajú ich aj pracovníci, ktorí montujú najrôznejšie technologické zariadenia.

Prenájom manipulátorov verzus kúpa

V oblasti stavebnej techniky sa okrem pracovných plošín môžeme stretnúť aj s rôznymi ťažkotonážnymi strojmi. Nie sú to práve zariadenia, ktoré by sme mohli len tak parkovať pred domom. Finančne sú to veľmi drahé zariadenia. Aj mnohé spoločnosti, ktoré pri svojich pracovných činnostiach používajú manipulátori sa spoľahnú na prenájom manipulátorov, ktorý je stále výhodnejší ako jednorazová investícia v podobe nákupu. Ako to už býva zvykom pri ťažkých strojoch aj oni sa opotrebúvajú. Aby ste dokázali úspešne využiť kúpené manipulátori spôsobom, že sa vám investícia do nich skutočne vráti, je potrebné robiť taký druh činností, aby ste ich využívali na dennej báze. V opačnom prípade je najvýhodnejším riešením prenájom manipulátorov, ktorý je praktickým riešením.

Prenájom manipulátorov či pracovných plošín realizujú väčšinou firmy a živnostníci pri výkone svojich podnikateľských aktivít. Nič však nebráni ani vám, aby ste si mohli prenajať ťažkú stavebnú techniku. Občas je potrebné vyčistiť alebo niečo opraviť aj na rodinnom dome. Samozrejme, vždy záleží od druhu práce, ale ak je potrebné pracovať dlhodobo vo výške, tak pracovná plošina je ideálnym riešením. Na presun ťažkých vecí sú najvhodnejšie práve manipulátory.

Skôr, ako sa však pustíte do použitia stavebnej techniky je vhodné sa poradiť s odborníkmi na slovo vzatými s Rollers s.r.o., ktorí sa zaoberajú manipuláciou bremien a požičovňou stavebnej techniky.

Pod traťou 926 /1 06001 Kežmarok
tel.: +421949299583

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888