Profesionálne kalové čerpadlá pre záchranu v ťažkých chvíľach

Profesionálne kalové čerpadlá pre záchranu v ťažkých chvíľach

Pri záplavách, ale aj na bežné použitie sú kalové čerpadlá zaujímavým strojovým vybavením, ktoré za vás zaručene urobí špinavú a náročnú robotu. Ako si však vybrať vhodné kalové čerpadlo a je vôbec potrebné ho mať vo svojej dielni? V tomto článku sa detailne pozrieme na to pre koho sú kalové čerpadlá určené a podľa čoho si ich vybrať.

Pre koho sú určené kalové čerpadlá?

Obyvatelia panelákov pravdepodobne nikdy nebudú potrebovať služby kalových čerpadiel pre svoju záchranu. Ľudia žijúci v rodinných domoch a hlavne v oblastiach, kde je výskyt záplav sú na prácu kalových čerpadiel doslova odkázaný. Je pravda, že vo väčšej miere kalové čerpadlá využívajú hlavne záchranári, hasiči, vojaci a ostatné záchranné zložky. Ak však raz zažijete, aké to je, keď vás vytopí, kalové čerpadlo sa stane nevyhnutnou súčasťou vašej domácnosti. Pomocou kalových čerpadiel pomôžete sebe a prípadne aj susedom pri nepríjemných záplavách. Samozrejme, že kalové čerpadlo je využiteľné aj pri iných činnostiach, ako napríklad k odčerpávaniu vody zo studní a z iných zdrojov. Výber kalového čerpadla záleží aj od mnohých faktorov. Je možné mať kalové čerpadlo s nižším výkonom napríklad 750 W a kapacitou 18 000 l za hodinu alebo profesionálne, ktoré má výkon 1 210 l za minútu.

Kalové čerpadlá - podľa čoho si ich vybrať?

Pre niekoho môže byť kalové čerpadlo úplná zbytočnosť, veď, keď už príde nedajbože ku katastrofe, tak prídu záchranári a s ich profesionálnymi kalovými čerpadlami urobia kus rýchlej a kvalitnej roboty. Samozrejme, že sa dá spoľahnúť na profesionálnych záchranárov, ale ak už žijete v rizikovej oblasti, prípadne ste už zažili nepríjemné záplavy, viete, že dobré kalové čerpadlo nie je nikdy na škodu. Aj v tejto oblasti je na výber z mnohých typov od viacerých značiek s rôznymi technickými parametrami.

Môžete si vybrať menšie kalové čerpadlo, ktoré využijete len tak na záhrade alebo poriadne väčšie čerpadlo s výkonom. Dôležité sú technické parametre, ktoré má každé čerpadlo iné. Kým niekto preferuje rýchlosť prečerpávajúcej vody, inému môže vyhovovať váha kalového čerpadla alebo sacia hĺbka či dokonca výkon motora. Záleží od účelu použitia a od vašich požiadaviek. Dôležitá je určite aj značka výrobcu kalového čerpadla, aj keď pre niekoho značka nehrá žiadnu rolu.

Každopádne vždy je vhodné vybrať si kalové čerpadlo od overených odborníkov z Firesystem, ktorí majú v ponuke množstvo produktov pre hasičov, záchranárov, bezpečnostné zložky, ale aj majstrov a kutilov. Na profesionálne aj osobné použitie výkonné zariadenia či bezpečnostné odevy a obuv.

501 02321 Korňa
tel.: +421907510375

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888