Ako na úspešné ničenie ploštíc u vás doma?

Ako na úspešné ničenie ploštíc u vás doma?

Ničenie ploštíc sa stalo čoraz vyhľadávanejším pojmom. Či uŽ sa ploštice vyskytujú v byte či rodinnom dome, je veľmi náročné sa ich nadobro zbaviť. Našťastie dnes existujú mnohé spôsoby a zaručené postupy profesionálnych deratizačných služieb, ktoré vedia ako na spoľahlivé ničenie ploštíc. Okrem toho však existujú aj tipy a triky, ako to zvládnuť sami. Prečítajte všetko, čo by ste o plošticiach mali vedieť a ako sa ich účinne zbaviť.

Ploštica posteľná a čo spôsobuje

Ploštica posteľná je drobný hmyz vo veľkosti 5 až 9 milimetrov a je sfarbený do červena. Hoci tento parazit nemá ani centimeter, v početnej skupine dokáže potrápiť každú domácnosť. Rád sa totiž zdržiava na tele všetkých stavovcov i človeka. Keďže sú ploštice posteľné svetloplaché, vyliezajú najmä počas noci a cez deň sa skrývajú v rôznych škárach, matracoch, obrazoch či nábytku. Zvyčajne sa dožívajú okolo 1 roka života. Počas svojho života však dokáže jedna ploštica naklásť až 500 vajíčok. Práve vďaka tomu dokážu vo vašej domácnosti vytvoriť hotovú inváziu. Vedieť ako na ničenie ploštíc je preto veľmi užitočné.

Ak sa ploštice raz vyskytnú v dome či byte, je veľmi ťažké sa ich zbaviť. Ničenie ploštíc si následne vyžaduje veľkú dávku úsilia i trpezlivosti. Obyčajné upratovanie či dezinfikovanie totiž na zničenie ploštíc naozaj nestačí. Ako sa teda na úspešné ničenie ploštíc, ktoré vás ich zbaví raz a navždy?

Ako na ničenie ploštíc

Existujú aj domáce tipy a triky ako na úspešné ničenie ploštíc, ktoré vám môžu pomôcť, alebo uľahčiť prácu profesionálom. Pre ničenie ploštíc je v prvom rade dôležité odhaliť ich hniezdo a všetky skrýše. Takýmito miestami sú najčastejšie matrace, plochy za obrazmi, čalúnený nábytok či rôzne škáry a štrbiny. Pre ničenie ploštíc je vhodné tieto miesta dôkladne povysávať alebo použiť parný čistič. Dôležitá je taktiež hĺbková dezinfekcia.

Pre úplne zničenie ploštíc je ideálne obrátiť sa na odborníkov na dezinsekciu. Tí pri ničení ploštíc využívajú špecializované postreky a tiež pomocné prostriedky, akými sú dymovnice, kyanovodík či kombináciu vodnej pary a vysokej teploty. Jedná sa o kvalitné a certifikované produkty, takže máte istotu, že ste v bezpečí. Výhodou profesionálnych dezinsekčných služieb je zaručený a garantovaný výsledok. Okrem toho si ušetríte množstvo času a energie. Ak sa vám vaša vlastnoručná dezinsekcia nepodarí, môžete situáciu ešte zhoršiť a v takom prípade vám profesionáli ušetria za ničenie ploštíc nemalé finančné prostriedky.

Ak sa však hodláte pustiť do vlastnoručného ničenia ploštíc, môžete vyskúšať tieto tipy a triky:



  • Krieda – krieda vraj prirodzene pomáha pri ničení ploštíc, pretože ich odpudzuje. Jednoducho ju nadrvte a rozsypte okolo postele.




  • Bylinky – elimináciu ploštíc dosiahnete okrem kriedy aj rôznymi bylinkami, ktoré im vadia. Sú to napríklad mäta, tabak či korenie.




  • Aromalampa a oleje – na ničenie ploštíc použite aromalampu, prípadne pokvapkajte bielizeň či posteľ nimbovým alebo tymianovým olejom.



Okrem toho vám môže pomôcť aj obyčajná lepiaca páska. Jednoducho oblepíte nožičky postele a ploštice sa k vám nedostanú. Základom ničenia ploštíc je však prevencia, ktorá zahŕňa pravidelné čistenie, upratovanie a dezinfekciu vašich priestorov.

Ak si však chcete byť istí výsledok, neváhajte a obráťte sa na profesionálne dezinsekčné služby. Spoločnosť DDD Deros vám okrem dezinsekcie ponúka tiež profesionálnu deratizáciu a dezinfekciu priestorov. Zbavíme vás nie len ploštíc, ale tiež otravných a nebezpečných hlodavcov či choroboplodných zárodkov a plesní. V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať .

M. Madačova 1469 /12 03401 Ružomberok
tel.: +421905603063

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888