Klimatizácia do bytu má niekoľko funkcií

Klimatizácia do bytu má niekoľko funkcií

Aj keď sa klimatizácia do bytu inštaluje najmä pred začiatkom leta či s pribúdajúcimi stupňami na teplomery, poslúžiť vám môže počas celého roku. Klimatizáciu môžete využiť na ochladzovanie priestoru, ale aj na jeho otepľovanie. V niektorých krajinách sa klimatizácia do bytu používa celoročne a v zime nahrádza kúrenie. Dnešné moderné klimatizácie majú naozaj všestranné využitie v bytoch. Domoch či kancelárskych priestoroch.

Ako funguje klimatizácia do bytu?

Klimatizácia do bytu je čoraz vyhľadávanejším zariadením, ktoré vám spríjemní bývanie počas leta i v zime . S príchodom horúcich dní môžu teploty stúpať naozaj vysoko a pobyt vo vnútri sa stane neznesiteľným. S postupným globálnym otepľovaním ste si rastúce teploty počas leta mohli všimnúť aj na území Slovenska, tie sú v priemere až o niekoľko stupňov vyššie ako pred pár rokmi. Kým niekedy postačovalo otvoriť okná, byt vyvetrať či spraviť v ňom na pár minút prievan, dnes takéto techniky zaberajú len minimálne. Bez klimatizácie do bytu sa zaobíde len veľmi málo bytov či domov. Ak na váš byt svieti slnko takmer počas celého dňa teplotu sa vám podarí zrážať len použitím klimatizácie či ventilátorov. Ventilátory oproti klimatizácii majú niekoľko nevýhod a priestor neochladzujú rovnomerne, zároveň je ochladzovanie vzduchu spojené s ventilátormi sprevádzané zvýšenou veternosťou v blízkosti ventilátora, ktorý môže nepriaznivo pôsobiť na zdravie človeka.

Ak napríklad pracujete z domu a vo vašej blízkosti máte umiestnený ventilátor, postupne si môžete privodiť viaceré zdravotné problémy či dokonca zápaly alebo prievan. To isté platí aj pri používaní ventilátorov počas spánku či pri cvičení alebo iných činnostiach. Aj ventilátory je potrebné používať správne. Oveľa lepším riešením na rovnomerné ochladzovanie vzduchu v byte či dome je klimatizácia. Klimatizáciu môžete nastaviť na výkon, aký vám je príjemný.

Ako si vybrať klimatizáciu do bytu

Moderné klimatizácie sú dnes jednoducho nastaviteľné a ľahko sa ovládajú, napríklad aj pomocou diaľkového ovládaču či cez mobilné aplikácie. Výkonnosť klimatizácie by ste mali prispôsobiť najmä rozlohe miestnosti. Do väčších miestností budete potrebovať klimatizáciu s výkonom zhruba od 3,6kW do 5kW. Pre menšie miestnosti s rozlohou do 30m2 bude stačiť klimatizácia s výkonom 3kW. Výkonnosť klimatizácie ovplyvňujú aj faktory ako veľkosť okien v miestnosti, množstvo elektrospotrebičov, zateplenie či izolácia bytu, orientácia bytu na rozličné svetové strany či počet osôb, ktoré sa v byte pohybujú. S výberom klimatizácie sa poraďte so špecializovaným predajcom.

Spoločnosť VZDUCHOTECHNIKA KLIMAC s.r.o.je certifikovaný dodávateľ špičkovej japonskej klimatizácie, ktorá vám ponúka široký výber klimatizácií na Slovensku . Naši odborní pracovníci zodpovedajú vaše otázky a vysvetlia jej benefity v interiéroch. Neváhajte nás kontaktovať.

Odborárska 52 83102 Bratislava III
tel.: +421903437170

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888