Aké benefity prinášajú zmäkčovače vody?

Aké benefity prinášajú zmäkčovače vody?

Zmäkčovače vody dokážu výrazne zmeniť kvalitu vody, ktorá je pre ľudský organizmus nenahraditeľná. Tvrdá voda dokáže spôsobiť viaceré nepríjemnosti a pre ľudský organizmus nie je práve ideálna. Tvrdá voda obsahuje vyššie množstvo horčíka a rozpustených solí vápnika. O jej zmäkčenie sa najlepšie postarajú zmäkčovače vody, ktoré sú cenovo dostupné no podstatne zmenia kvalitu vody, ktorú pijete či používate na viaceré činnosti v domácnosti.

Ako vás zmäkčovače vody zbavia tvrdej vody?

Tvrdá voda obsahuje podstatne viac rozpustených solí, horčíka a vápnika. Rozpustnosť u oxidu uhličitého sa s teplotou znižuje, a tak sa uhličitan vápenatý usádza v podobe vodného kameňu, ktorý je zodpovedný za viaceré nepríjemnosti spojené so zdravím človeka, ale zároveň ovplyvňuje aj funkčnosť niektorých domácich spotrebičov. Asi najčastejšie vodný kameň spôsobuje ťažkosti práčkam, do ktorých tak neustále musíte kupovať tablety na zmäkčovanie vody.

Tvrdosť vody sa dá rozlišovať podľa obsahu aniónov kyselín na prechodnú, čiže uhličitanovú, a trvalo tvrdú vodu, ktorú zapríčiňujú najmä sírany. Príčinou prechodnej tvrdosti vody je rozpustený hydrogénuhličitan horečnatý a vápenatý. Pri zohrievaní vody dochádza k rozkladu hydrogénuhličitanu vápenatého na oxid uhličitá a uhličitan vápenatý, ktorý je len veľmi málo rozpustný. Následne vzniká už spomínaný nepríjemný vodný kameň, ktorý sa pri nedostatočnom zmäkčovaní vody bude čoraz viac usadzovať či už na práčkach alebo rôznych ohrievacích špirálach, hrncoch či vykurovacích potrubiach. Ako dočasnú prevenciu pred prechodnou tvrdosťou môžete vodu povariť, čím čiastočne eliminujete jej tvrdosť.

Podľa čoho si správne vybrať zmäkčovače vody?

Zmäkčovače vody sú skvelým riešením, ako bezstarostne zmäkčiť tvrdú vodu. Sú ideálnym pomocníkom nie len do domácností, ale aj do firiem, hotelov či reštaurácií https://www.aquatrend.sk/caste-otazky-faq/. V konečnom dôsledku vám ušetria i množstvo finančných prostriedkov, ktoré by ste možno museli častejšie investovať do opravy či kúpy nových spotrebičov. Zásadný rozdiel v zmene kvality vody pri používaní zmäkčovača vody pocítia takmer okamžite najmä ľudia s citlivou pokožkou či rôznymi kožnými problémami. Zmäkčením vody sa zároveň zmení i jej chuť, aj keď je voda takmer bez chuti, rozdiel si určite všimnete. Ak stále váhate nad kúpou zmäkčovača vody, najlepším riešením je osloviť odborníka či špecializovaného predajcu, ktorý vám vhodne poradí s výberom a zároveň odpovie na všetky otázky o správnom používaní či benefitoch zmäkčovačov vody.

Žilinská spoločnosť AQUATREND je spoľahlivým a stabilným partnerom v oblasti úpravy vody pre domácnosti i priemysel. V našej ponuke nájdete široký sortiment kvalitných zmäkčovačov vody či produktov na úpravu vody, ktoré vám uľahčia jej správnu reguláciu a zlepšia jej kvalitu najčastejšie procesom filtrácie. Neváhajte nás kontaktovať.

Hričovská 221 01001 Žilina
tel.: +421905700701

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888