Prečo je dôležitá deratizácia profesionálmi?

Prečo je dôležitá deratizácia profesionálmi?

Deratizácia je súbor opatrení zameraný na likvidáciu škodlivých hlodavcov ako sú myši, potkany, hraboše. Vykonáva sa všade, kde je potrebný profesionálny zásah chemickým alebo fyzikálnym spôsobom. Prevažne ide o hlodavce žijúce v blízkosti človeka, ktoré spôsobujú prenos chorôb, hospodársku škodu alebo majú iný hygienický význam. V súlade s biologickou aktivitou hlodavcov je ideálne vykonávať deratizačné zásahy minimálne dvakrát ročne.

Deratizácia a jej význam v praxi

Akokoľvek sa venujeme poriadku v domácnosti, v komore nečakane objavíme myší trus, na záhradke prilákal kompostér potkany a do zeleniny sa s chuťou pustili hraboše. Takýmto nepísaným zákonom prírody zabrániť nevieme, ale s nevítanými návštevníkmi si už poradiť dokážeme. A čím skôr, tým lepšie! Deratizácia je najúčinnejší proces regulácie výskytu alebo likvidácie hlodavcov. Hlodavce môžu ohroziť ľudské zdravie a napáchať mnoho škôd na majetku v domácnosti či na záhrade. Deratizácia je komplex opatrení, ktoré sa môžu vykonávať preventívne, cielene v ohnisku nákazy, alebo priebežne v pravidelných intervaloch. Na boj s hlodavcami sa využívajú hlavne pasce, jedy, ultrazvukové vlny alebo aj psy a mačky.

Deratizácia a jej výhody

Najmä v poľnohospodárskych či iných priemyselných oblastiach môžu hlodavce spôsobiť závažné ekonomické straty. Okrem poškodenia majetku či znehodnotenia zásob a potravín môžu hlodavce spôsobiť závažné zdravotné ťažkosti. Je totiž všeobecne známe, že hlodavce sú nebezpečnými prenášačmi rôznych ochorení. Práve deratizácia zabezpečená profesionálmi vám zaručí účinnú elimináciu nebezpečných hlodavcov. Pokiaľ je deratizácia realizovaná odborne, prebieha vždy podľa vopred nastaveného strategického plánu a s použitím certifikovaných prostriedkov. Výkonom odbornej deratizácie predchádzame šíreniu nebezpečných chorôb ako salmonelóza, leptospiróza, tularémia, týfus, cholera a mor.

Firma Eduard Simondel pôsobí už niekoľko rokov na trhu v oblasti dezinfekcia – regulácia živočíšnych škodcov, známa tiež pod názvom Dezinfekcia, Dezinsekcia, Deratizácia. Na výkon našich služieb máme všetky potrebné rozhodnutia, osvedčenia a certifikáty v zmysle zákona, používame len prípravky schválené CCHLP, sme členmi cechu profesionálov DDD. Naším cieľom je kvalitne odvedené práca, služba a spokojnosť zákazníka. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my Vám pomôžeme.


Janka Jesenského 2060 /4 90301 Senec
tel.: +421904948094

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888