Vďaka akým vlastnostiam sú vonkajšie žalúzie stále viac populárnejšie

Vďaka akým vlastnostiam sú vonkajšie žalúzie stále viac populárnejšie

V súčasnosti sa vonkajšie žalúzie tešia veľkej obľube v domácnostiach i firmách. Zaiste je to aj z dôvodu, že umožňujú jednoduchú reguláciu tienenia, nevyžadujú špeciálnu údržbu, majú príjemný elegantný vzhľad a jednoduchú manipuláciu. Zároveň poskytujú vítané súkromie a prispievajú k domácej pohode. Aj preto by vonkajšie žalúzie mali byť súčasťou i vašich okien.

Prečo si zaobstarať vonkajšie žalúzie

Sú to práve jedinečné vlastnosti, ktoré radia vonkajšie žalúzie k neustále populárnejším spôsobom tienenia okien. Jednou z obľúbených predností je ich schopnosť regulácie svetla v miestnosti. Keďže vonkajšie žalúzie je možné vyrobiť v rozličných rozmeroch, hodia sa na zatienenie aj veľkých presklenných plôch. Vy si tak môžete dopriať vysnívaný výhľad z pracovne, spálne či obývačky. V prípade potreby stačí jednoduchý pohyb a vonkajšie žalúzie vám doprajú želané súkromie, ktoré zvyknú narušovať vaši susedia či okoloidúci na ulici. Vonkajšie žalúzie sú teda účinným prostriedkom proti nevítaným pohľadom. Zvyčajne sú vonkajšie žalúzie ovládané tromi spôsobmi – manuálne, motorom prostredníctvom vypínača alebo diaľkovým ovládaním. Za nadštandardný komfort možno považovať motorické ovládanie, obzvlášť v kombinácii s rôznymi typmi inteligentného riadenia. Vaše vonkajšie žalúzie tak budete pohodlne ovládať aj napríklad tabletom či mobilom.

Vlastnosti, pre ktoré sa vonkajšie žalúzie vyplatia

Vonkajšie žalúzie sú obľúbené aj pre svoj termoregulačný efekt. V lete si môžete užívať príjemný chládok, keďže vonkajšie žalúzie bránia vstupu tepla do miestnosti (takže dajte zbohom prehriatym izbám). V zime zaiste oceníte, že vonkajšie žalúzie udržia teplo v interiéri, ktoré neprepustia von. Bonusom je nižší účet za vykurovanie. Keďže vonkajšie žalúzie umožňujú vetranie aj keď sú stiahnuté, máte istotu, že v miestnosti bude vždy čerstvý vzduch a pravidelné prirodzené vetranie. Takto môžete ušetriť na výdavkoch za klimatizáciu. K ostatným pozitívam, pre ktoré čoraz viac domácnosti a firiem uprednostňuje vonkajšie žalúzie, patrí aj jednoduchá inštalácia a údržba, ale i elegantný moderný vzhľad. Vonkajšie žalúzie sú vďaka svojmu dizajnu častým exteriérovým doplnkom novostavieb aj stavieb po rekonštrukciách. Vonkajšie žalúzie totiž vzbudzujú dojem exkluzivity a perfektne dotvárajú celkový vzhľad objektu. Na škodu nie je ani ich dlhá životnosť rátaná v desaťročiach a výborné odolávanie poveternostným vplyvom. Váš počiatočný vklad na vonkajšie žalúzie sa vám zaiste vráti.

Kvalitné vonkajšie žalúzie sú jednou z hlavných činností spoločnosti ALUFER, s. r. o., do ktorej portfólia patria aj hliníkové okná a dvere, fasádne steny či garážové brány. V prípade záujmu nás neváhajte osloviť.


337 08238 Víťaz
tel.: +421919210777

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888