Demontáž azbestu vo vlastnej réžii je veľký hazard so zdravím

Demontáž azbestu vo vlastnej réžii je veľký hazard so zdravím

Profesionálna demontáž azbestu predstavuje súbor odborných činností, zameraných na bezpečnosť a ochranu zdravia. Vzhľadom na to, že ide o mimoriadne škodlivý materiál pre ľudský organizmus, má byť demontáž azbestu vykonaná odbornou firmou, ktorá sa špecializuje na takúto činnosť a má oprávnenie na jej realizáciu vydané Úradom verejného zdravotníctva SR. Likvidácia azbestu sa u nás riadi prísnymi pravidlami.

Demontáž azbestu iba s profesionálmi

Svojpomocná demontáž azbestu sa vám môže vypomstiť zdravotne i finančne. Neodborná demontáž azbestu totiž často vedie k uvoľneniu tejto nebezpečnej látky do ovzdušia. Negatívne zdravotné dôsledky sa neprejavia hneď, ale zvyčajne až po rokoch. Nielenže riskujete rakovinu pľúc či pľúcnu fibrózu, ale aj pokutu. Preto ak sa rozhodnete pre demontáž azbestu v interiéri či exteriéri, kontaktujte spoločnosť, ktorá sa zameriava na demontáž azbestu. Štandardne od vás potrebuje niekoľko odpovedí na otázky ako kde sa azbest nachádza, o aký typ azbestu ide, odhadované množstvo, t. j. približne koľko metrov štvorcových či kilogramov zahŕňa plánovaná demontáž azbestu a podobne. Väčšina spoločností po získaní týchto údajov vyhotoví bezplatnú cenovú ponuku, na základe ktorej sa rozhodnete.

Demontáž azbestu a jej postup

Demontáž azbestu je špecifickou činnosťou, ktorá pozostáva z postupných krokov, pričom najväčšou prioritou je bezpečnosť a ochrana zdravia klienta. Zvyčajne demontáž azbestu začína vytvorením kontrolovaného pásma na vopred dohodnutom mieste, kam smú vstúpiť iba oprávnené osoby. Demontáž azbestu totiž rozhodne nie je verejné predstavenie s voľným vstupom! Nasleduje penetrácia a stabilizácia materiálov obsahujúcich azbest, aby sa zabránilo jeho uvoľneniu do ovzdušia počas realizácie prác. Samotná demontáž azbestu predstavuje rozobratie azbestu a jeho zabalenie do hermeticky uzavretých vriec, ktoré sú označené symbolom nebezpečného odpadu. Profesionálne prevedená demontáž azbestu má zabrániť dekontaminácii prostredia, v ktorom sa demontáž azbestu vykonáva. Prípadný azbestový prach pohlcuje na mieste prítomná odsávačka. Demontáž azbestu pokračuje vyvezením vriec na skládku nebezpečného odpadu a odovzdaním legislatívou požadovaných dokumentov. Demontáž azbestu zvyčajne končí kontrolnými meraniami na prítomnosť koncentrácie azbestových častíc v ovzduší.

Potrebujete odstrániť azbest v interiéri alebo exteriéri? Kontaktujte profesionálov z AZBESTGROUP, s. r. o., ktorí ponúkajú likvidáciu azbestu aj výmenu stúpačiek za najlepšie ceny. Cenovú ponuku vám vypracujeme zadarmo.

Sibírska 55 83102 Bratislava III
tel.: +421915650066

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888