Drevené okná ako účinná ekologická voľba s vynikajúcou izoláciou

Drevené okná ako účinná ekologická voľba s vynikajúcou izoláciou

Či ste alebo nie ste fanúšikom dreva, drevené okná si určite obľúbite. Drevo ako materiál sa v stavebníctve využíva odpradávna vďaka svojej pevnosti, húževnatosti a dobrým tepelným izolačným vlastnostiam. Drevené okná, podobne ako drevená podlaha či dvere, navodzujú svojou štruktúrou harmonický dojem a pocit útulnosti. A pri správnej údržbe vám vydržia niekoľko desaťročí.

Drevené okná z európskych i exotických drevín

Súčasné drevené okná smelo konkurujú hliníkovým či plastovým variantom, takže je iba na vás, ktoré si vyberiete. Drevené okná sú vyrábané špeciálnymi technologickými postupmi, zabraňujúcimi nežiaducemu skrúcaniu. Nezabúdajte, že drevené okná sa vyznačujú pevnou konštrukciou, ktorá sa nemení pod vplyvom počasia. Svoj podiel na tom majú odolné dreviny. Drevené okná sa zvyčajne vyrábajú z dubu, borovice, smreku, smrekovca, ale i z exotických drevín ako meranti (tropické drevo z juhovýchodnej Ázie). Ide o stromy, ktoré sú vhodné na dokonalé opracovanie. K nemu sa pridá špeciálna povrchová úprava, čím vám drevené okná pri správnej údržbe vydržia desaťročia (okná vyrobené z duba vraj môžu vydržať až tri storočia!). Drevené okná sa pýšia dlhou životnosťou, ktorá je daná vysokou pevnosťou dreva, špeciálnymi zasklievacími systémami, povrchovou úpravou, tesnením a kovaním. Výhodou je, že drevené okná je možné jednoducho opraviť. V prípade väčších poškodení sa drevené okná dajú zrekonštruovať, a teda nie je potrebná ich celková výmena.

Drevené okna ako elegantná nadčasová voľba

Drevené okná dodajú priestoru nezameniteľný pocit spájaný s prírodou. Panie domu ocenia, že drevené okná netvoria elektrostatický náboj, a tým sa nich neusadzuje veľké množstvo prachu (túto vlastnosť uvítajú i alergici). Nemožno opomenúť ani bezpečnostnú odolnosť dreva ako materiálu a vynikajúce izolačné vlastnosti (podľa niektorých údajov drevené okna, teda ich rámy, majú až niekoľko stokrát vyššiu izoláciu ako oceľové rámy. Medzi ďalšie pozitíva, s ktorými sa spájajú drevené okna, patrí ich ekologický rozmer, ľahké čistenie a vysoká prevádzková spoľahlivosť. A keďže súčasní výrobcovia ponúkajú rozmanité profily, drevené okná ulahodia aj tým najnáročnejším a hodia sa snáď na akýkoľvek typ budovy, či už ide o rodinný dom, panelák alebo firemné priestory. Drevené okná predstavujú elegantnú, estetickú, dizajnovú a klasicky nadčasovú voľbu, ktorá prispieva k finálnemu vzhľadu fasády.

Spoločnosť DANABI SK s. r. o. disponuje širokým sortimentom okien, dverí a brán. V našej ponuke nájdete aj doplnky ako sieťky proti hmyzu, žalúzie či rolety. Zabezpečujeme aj montáž a demontáž okien, dverí i brán. Taktiež poskytujeme zasklievanie balkónov a terás.

Holubyho 10 04001 Košice IV
tel.: +421907423663

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888