Ako na efektívne upratovanie bytov

Ako na efektívne upratovanie bytov

Pravidelné upratovanie bytov zahŕňa vysávanie a umývanie podláh, čistenie povrchov, pranie a ukladanie vecí na miesto. Predsa len – byt zahŕňa iba pár miestnosti v porovnaní s domom. Každopádne, v oboch prípadoch je nevyhnutný poriadok a čistota, ktoré sa významne podieľajú na pocitu útulnosti a harmónie vašej domácnosti. Ak nemáte čas, spoľahlivý upratovací servis vám pomôže.

Upratovanie bytov krok za krokom

Upratovanie bytov nie je len čistenie a umývanie. Upratovanie bytov je aj premýšľanie nad predmetmi tvoriacimi domácnosť. Zamyslite sa, čo skutočne potrebujete. Pozor na bezhlavé vyhadzovanie. Veď pre niekoho môžu byť dané veci ešte užitočné. Upratovanie bytov začína prichystaním odpadových vriec, čistej prachovky, handry, vedra a koša na bielizeň. Najprv obehnite celý byt a vyzbierajte odpadky – obaly od sladkosti atď. Pre jednoduchšie upratovanie bytov sa odporúča malý trik. Všetko, čo do danej izby nepatrí, zozbierajte do koša na bielizeň (neskôr roztrieďte tam, kam to patrí). Následne utrite prach, povyrovnávajte posunutý nábytok, zariadenie či dekorácie a povysávajte. Izba hneď vyzerá lepšie a čistejšie. Upratovanie bytov začnite miestnosťou, ktorá si vyžaduje najviac námahy. Nezabúdajte, že upratovanie bytov by malo končiť kúpeľňou, keďže do nej často zavítate počas upratovania.

Upratovanie bytov žiada postupnosť

Upratovanie bytov je dobré zorganizovať. Vzhľadom na priestor je žiadaná postupnosť. Ak upratujete spálňu, sústreďte sa na jednotlivé oblasti. Napr. najprv vymeňte oblečenie na vankúšoch i perinách, a tie následne uložte na posteľ. Pokračujte zavesením pohodeného, ale čistého oblečenia do skrine a uložením kozmetických drobností na stolíku. Ak upracete v skrini či skrinke, nezabudnite ich zavrieť, aby sa do nich hneď nedostal prach a špina. Upratovanie bytov je jednoduchšie pri počúvaní obľúbenej hudby. Nezabúdajte, že upratovanie bytov nie je sólová akcia, teda zapojte aj ostatných členov domácnosti. Vaše deti budú mať dobrý pocit z toho, že pracovali s mamou i ocom. Ak z akýchkoľvek dôvodov nemáte na upratovanie bytov čas, vyberte si spoľahlivý upratovací servis. Najideálnejšie taký, ktorý ponúka pravidelné upratovanie bytov aj špeciálne upratovanie bytov. Ide o upratovacie práce, ktoré si žiadajú špeciálne technické vybavenie. Patrí sem tepovanie kobercov i čalúneného nábytku, čistenie technologických zariadení, odmasťovanie podlahy či obkladov a i.

Spoločnosť Potes sa venuje upratovacím prácam v rámci celého Slovenska. Dôraz kladieme na hygienickú čistotou a poskytovanie upratovacích služieb na najvyššej úrovni. Nechajte upratovanie bytov, domov či kancelárií na nás.

Radvanská 25 97405 Banská Bystrica
tel.: +421484164191

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888