Spoľahlivé tipy a triky na efektívne upratovanie domov

Spoľahlivé tipy a triky na efektívne upratovanie domov

Upratovanie domov je nevyhnutnosťou. Nehovoriac o tom, že aspoň dvakrát do roka je žiadané i generálne upratovanie domov, ktoré zahŕňa vyluxovanie celej domácnosti. Keďže upratovanie domov sa považuje za veľký požierač času, šikovne gazdinky začali upratovanie domov zefektívňovať viacerými trikmi. Nezabúdajte, že aj profesionálny upratovací servis (https://potes.sk/upratovacie-sluzby-bb/) je vynikajúcou voľbou pre upratovanie domov.

Upratovanie zhora nadol

Upratovanie domov začnite s najšpinavšou miestnosťou a postupne sa dopracujte k najmenej znečisteným priestorom. Upratovanie domov totiž možno prirovnať k športu. Každý športovec má najviac síl na začiatku zápasu ako v jeho závere. Upratovanie domov sa odporúča zhora nadol, čiže od lustra a pavučín v rohoch smerom k podlahe. Izbové rastliny odneste do kúpeľne. Osprchujte ich a nechajte usušiť. Medzitým vyneste von koberčeky a menšie kusy nábytku. Tak získate v izbe viac miesta na pohyb a samotné upratovanie. Navyše, je lepšie, ak koberce vyprášite vonku. Nielenže si ešte viac nezaprášite interiérové vybavenie, ale nebudete ani vdychovať poletujúci prach. Nezabúdajte na okná. Najprv zveste záclony i závesy a dajte ich prať. Kým zamestnáte práčku, stihnete umyť okná i garniže. Vypraté voňavé záclony môžete hneď z práčky zavesiť. Ušetríte čas, keďže ich nemusíte žehliť. Po utretí prachu povysávajte a umyte podlahy. Hotovo. Upratovanie domov nemusí byť nočnou morou, ak viete, ako na to.

Ekologické upratovanie

Upratovanie domov často ukáže, že v domácnosti máte množstvo vecí, ktoré nevyužívate, resp. ich vôbec nepotrebujete. Rozhodne sa neodporúča ich skladovanie v komore či pivnici. Čo tak opýtať sa susedov či známych, či by im daný predmet neposlúžil? Alebo ho skúste predať a prispieť tak do rodinného rozpočtu. Je zrejmé, že upratovanie domov si žiada viacero špeciálnych prípravkov – na sklá, drevo, textil atď. Ak chcete ekologické upratovanie domov, internet ponúka rozličné pasty či tekuté prípravky, ktoré si pripravíte z bežne dostupných surovín ako soľ, ocot, jedla sóda, citrón či kyselina citrónová. Nielenže ušetrite peniaze, ale aj prírodu. Nehovoriac o vláčení ťažkého nákupu z drogérie. Každopádne, ak na upratovanie domov nemáte čas, chuť či energiu, resp. si neviete dať rady so škvrnami, obráťte sa na dobrý upratovací servis (https://potes.sk/). Zabezpečí dokonalé upratanie domov. A vám odpadnú starosti s kúpou vhodných prípravkov, vláčením kobercov, leštením nábytku a pod.

Prvotriedne čistiace a upratovacie ponúka POTES, s. r. o. (https://potes.sk/upratovanie-bb/). Zakladáme si na diskrétnosti, dôvere, individuálnom prístupe a maximálnej spokojnosti. Zameriavame sa na pravidelne i špeciálne upratovanie (https://potes.sk/upratovacie-sluzby-bb/specialne-upratovacie-prace/), hygienický servis, umývanie fasád, údržbu exteriérov i čistenie ozónom.


Radvanská 25 97405 Banská Bystrica
tel.: +421484164191

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888