Vzduchotechnika do domácností

Vzduchotechnika do domácností

O klimatizácii toho vieme už veľa, ale, čo taká vzduchotechnika a jej účinok na naše zdravie? Môže vzduchotechnika ovplyvniť naše zdravie? Je montáž vzduchotechniky jednoduchá a môžeme si ju urobiť sami? A, čo prvotná investícia? V tomto článku si zodpovieme všetky uvedené otázky ako aj to, do akých priestorov je vhodné vzduchotechniku namontovať.

Vzduchotechnika - čistý vzduch pre vaše zdravie

Trend zdravia a zdravého životného štýlu tu máme tisícky rokov. Niekedy je o ňom počuť viac, inokedy menej. Avšak pre tých ľudí, ktorí vnímajú zdravie komplexne je aj vzduchotechnika jedným z riešení, ktoré pomáha udržiavať zdravé a harmonické prostredie. Hlavnou úlohou vzduchotechniky je privádzať čerstvý vzduch z vonkajšieho prostredia do konkrétnych miestností a zároveň zabezpečiť odvod odpadového vzduchu do okolia. Vzduchotechnika ako taká sa po doplnení iných moderných technológií, ako sú napríklad čističky vzduchu, klimatizácia, zvlhčovače či vodné práčky stáva kompletným systémom pre harmonické prostredie. Aj, keď je prvotná investícia o niečo vyššia, so správne nainštalovanou vzduchotechnikou môžete už v krátkej dobe dosiahnuť úsporu energie.

Do akých priestorov je vhodné namontovať vzduchotechniku?

Základný systém vzduchotechniky je inštalovaný skoro v každej jednej budove. Rozdiely sa nerobia. Je jedno či sa jedná o domácnosť, kancelársku budovu alebo výrobnú prevádzku. Zákonom stanovené normy a nariadenia, ako aj stavebná a projektová dokumentácia s montážou vzduchotechniky jednoducho počítajú. Najdôležitejšie je myslieť na vzduchotechniku ešte v samotnom projekte. Môžete si tak presne stanoviť svoje požiadavky na prívod a vývod vzduchu, ako aj možnosť zakomponovať ostatné moderné technológie.

Či už sa jedná o klimatizáciu, čističky vzduchu a rôzne filtre všetko je možné efektívne zakomponovať do vzduchotechnického zariadenia. Ako sa hovorí dva krát meraj a raz rež. Toto porekadlo platí aj v tomto prípade. Keď si všetko dobre premyslíte a zakomponujete do projektu, vzduchotechnika vám bude plnohodnotne slúžiť po celý život. Či už v rodinnom dome alebo v panelovom, vzduchotechnika si nájde svoje miesto pre váš kvalitnejší život.

Na trhu je dnes množstvo značiek a dodávateľov vzduchotechniky, preto sa pred akýmkoľvek výberom poraďte s odborníkmi zo spoločnosti QYX, ktorí montujú kvalitné zariadenia od popredných dodávateľov vzduchotechniky.

99 04418 Kalša
tel.: +421908634264

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888