Aké suroviny na domáce pivo potrebujete?

Aké suroviny na domáce pivo potrebujete?

Ste veľký milovník piva a rozmýšľate nad výrobou vlastného? Ak máte tie správne suroviny na domáce pivo, jeho výroba by nemala byť problém. Varenie domáceho piva sa stáva čoraz obľúbenejšou voľno časovou aktivitou a na internete nájdete kopec eshopov, ktoré ponúkajú na výrobu domáceho piva všetko potrebné. Následne si stačí len vyhľadať návod a varenie domáceho piva sa môže začať. Prečítajte si, aké suroviny na domáce pivo k tomu potrebujete.

Kvalitné suroviny na domáce pivo

Ak ste vo varení piva začiatočník, pamätajte si jedno - kvalitné suroviny na domáce pivo sú základom úspechu pri varení domáceho piva. Tie si môžete zadovážiť v každom pivnom eshope vo forme pivných sád, ktoré obsahujú všetko, čo potrebujete. Samotné suroviny na domáce pivo, ktoré potrebujete sú slad, chmeľ, pivné kvasnice, kvasný cukor a rôzne chuťové prísady. Pre začiatočníkov existuje na trhu mladinový koncentrát, ktorý poskytuje najjednoduchší spôsob výroby domáceho piva. V prípade pokročilých milovníkov a varičov domáceho piva sú k dispozícií sladové výťažky, ktoré ponúkajú pri výrobe domáceho piva široké možnosti použitia rôznych druhov chmeľu, korenín či pivných kvasiniek. Suroviny na domáce pivo a všetky nástroje či nádoby, ktoré plánujete použiť riadne vydezinfikujte.

Okrem surovín na domáce pivo budete potrebovať tiež kvalitné nástroje a tiež domáci mikropivovar. Výhodou domáceho pivovaru je, že si v ňom dokážete pripraviť objem domáceho vareného piva presne podľa vlastných potrieb. V súčasnosti existuje viacero druhov domácich mikropivovarov a taktiež je možné zakúpiť celé sety na výrobu domáceho piva. Takéto sety väčšinou obsahujú všetky potrebné nástroje na výrobu domáceho piva. Po zadovážení domáceho pivovaru a surovín na domáce pivo už vám nič nebráni v odštartovaní procesu výroby.

Proces výroby domáceho piva

Samotný proces varenia domáceho piva sa líši podľa návodu či stupňa náročnosti a existuje tiež viacero spôsobov, ako uvariť domáce pivo. Základom však vždy zostáva kvasenie. Ak varíte pivo z mladinového koncetrátu, proces je naozaj jednoduchý. Po dôkladnej dezinfekcií všetkých nástrojov a skrátka všetkého, čo má prísť do kontaktu s pivom zmiešate vo fermentačnej nádobe vodu, mladinový koncentrát, kvasný cukor a pivné kvasinky. Následne nádobu dôkladne uzavrite, uložte na ňu kvasnú látku a nádobu premiestnite na suché a tmavé miesto s teplotou cca 22 stupňov. Asi po 1 až 2 týždňoch po tom, ako prebehlo primárne kvasenie, vaše domáce pivo nafľaškujte a pridajte kvasný cukor alebo kvasný cukrík s hmotnosťou 3 gramy. Opäť nasleduje kvasenie približne 1 až 2 týždne a po tomto procese je vaše vlastné domáce pivo hotové.

Samozrejme podľa použitých surovín na domáce pivo sa recept na jeho prípravu môže líšiť. Pre milovníkov piva, ktorí už majú skúsenosti s jeho prípravou sú na trhu k dispozií všetky suroviny na domáce pivo v tom najsurovejšom stave. Ak sa rozhodnete variť pivo naozaj „od piky“, teda s vlastnoručne pripraveným sladom a ostatnými surovinami na domáce pivo, proces varenia sa môže skomplikovať aj natiahnuť.

Na našom eshope uvartesipivo.sk nájdete široký sortiment domácich mikropivovarov i surovín na domáce pivo. Na výber máte tiež široký sortiment príslušenstva, akými sú teplomery a váhy, filtrácia, dezinfekcia či súdky na pivo. Ak si chcete uvariť domáce pivo, neváhajte a navštívte našu stránku ešte dnes.

T. G. Masaryka 96001 Zvolen
tel.: +421915655315

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888