Vyvarujte sa niekoľkým chybám a sťahovanie bude zábavou

Vyvarujte sa niekoľkým chybám a sťahovanie bude zábavou

Dôkladná príprava je účinnou prevenciou toho, že sa na sťahovanie do nového bytu či domu budete tešiť. Aj napriek tomu sa môže stať, že na niektoré veci či maličkosti jednoducho zabudnete. Aby sa vaše sťahovanie stalo príjemným zážitkom, na ktorý aj po rokoch budete spomínať s radosťou, vyvarujte sa niekoľkých chýb, ktoré prispievajú k zbytočnému stresu a panike.

Profesionálne sťahovanie

Aj keď sťahovanie na prvý pohľad vyzerá ako obyčajné premiestnenie majetku z bodu A do bodu B, nie je to tak. Preto čoraz viac ľudí vyhľadáva profesionálov na sťahovanie, ktorí majú bohaté skúsenosti s riešením rozličných situácií. Veď kto chce sťahovanie, ktoré začína postávaním s kuframi pred domom, boľavou chrbticou od krabíc či uvažovaním, ako dostať piano z piateho poschodia? Takže stavte na odborníkov, ktorí majú sťahovanie v malíčku. Samozrejmosťou je ich spoľahlivosť, dobré referencie, cenník bez skrytých poplatkov a voľný termín sťahovacej služby. Myslíte na to, že sťahovanie objemnejších vecí je náročné aj pre samotnú firmu a je dôležité pripraviť ich na prevoz. Nezabudnite zaistiť bubon práčky a vyprázdniť chladničku či mrazák.

Sťahovanie plánujte

Sťahovanie zvyknú niektorí podceniť, výsledkom čoho je chaos. Odporúča sa, aby sťahovanie prebiehalo podľa plánu. Sťahovanie môže znepríjemniť to, že začnete baliť úplne všetko a odignorujete pretriedenie, vďaka ktorému sa zbavíte nepotrebných vecí. Skúste ich podarovať či predať. Ak je jasné, čo si zbalíte, nezabudnite, že sťahovanie si žiada vytvorenie zoznamu majetku. Bude užitočný pri balení i vybaľovaní, a taktiež budete mať istotu, že sťahovanie prebehlo plynulo a všetky veci cestovali s vami. Nezabudnite na prípravu dostatočného množstva baliaceho materiálu. Taktiež myslíte na veci na prežitie – hygienické potreby, lieky, jedlo a pod., ktoré zbaľte do jednej krabice či kufra, aby ste ich v novom dome mali po ruke. Myslíte na to, že sťahovanie zvyčajne prebehne za deň, ale vybaľovanie chvíľu potrvá. Ak si, napríklad, chcete dopriať rannú kávu, varná kanvica by mala byť v tzv. pohotovostnej batožine. Odporúča sa aj dokumentová batožina, obsahujúca všetky doklady, zmluvy, tlačivá, teda dôležité dokumenty. Pamätajte, že úspešné sťahovanie predpokladá aj pripravený nový priestor. Na poslednú chvíľu nenechávajte ani presmerovanie pošty a majte na pamäti, že sťahovanie predstavuje zmenu adresy a novú je potrebné ohlásiť v práci, banke či škole.

Sťahovanie Golem – to sú profesionálne sťahovacie služby za super ceny, a to v rámci Slovenska i zahraničia. Zadarmo ponúkame nezáväznú cenovú ponuku, kilometrovné v meste či 20 krabíc. Stavte na kvalitu, spoľahlivosť a rýchlosť.

Podunajská 10725 /25 82106 Bratislava II
tel.: +421907777721

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888