Garážové brány – kedy si akú vybrať k domu či do firmy

Garážové brány – kedy si akú vybrať k domu či do firmy

Moderné garážové brány hrajú kľúčovú úlohu pri zaistení bezpečnosti vášho majetku, ktorý máte uskladnený v garáži. Predstavujú funkčné a pohodlné riešenie, ktoré chráni vaše auto. A to nielen pred vandalmi, ale aj počasím či prípadnými nepozornými vodičmi. Spoľahlivé garážové brány totiž ochránia vášho tátoša pekne v garáži. Keďže na výber je hneď niekoľko typov, nasledujúci článok vám predstaví trojicu najpopulárnejších.

Sekčné, rolovacie a dvojkrídlové garážové brány

Medzi najpoužívanejšie patria sekčné garážové brány, ktorých názov je odvodený z ich skladby. Tú tvoria nad sebou sa nachádzajúce sekcie. Sekčné garážové brány sa zasúvajú pod strop vďaka vodiacim koľajniciam. Zaujímavé sú ich dekory. Klasiku predstavuje štandardná biela, ale obľúbené sú aj drevá ako orech, zlatý a zelený dub, čerešňa či mahagón. Obľúbenosti sa tešia aj rolovacie garážové brány vyrobené z hliníkových profilov plnených polyuretánovou penou. Tá sa podieľa na vynikajúcej pevnosti a izolačných vlastnostiach brány. Rolovacie garážové brány sú tvorené lamielami rolovanými na hriadeľ, ktorý je umiestnený v hornej časti nad otvorom. Takéto garážové brány si nevyžadujú špeciálne stavebné úpravy podlahy či samotného garážového otvoru, čo možno považovať za ich najväčšiu výhodu. Prispôsobia sa snáď každému vchodu do garáže. Rolovacie garážové brány garantujú bezhlučnosť, vysokú stabilitu a vďaka dolnému komorovému tesneniu ideálne dosadnú k podlahe. Nemožno opomenúť ani dvojkrídlové garážové brány. Materiálovo sú podobné so sekčnými bránami a svojou konštrukciou a polyuretánovým zateplením sú ideálnou náhradou za nepraktické kovové brány.

Garážové brány ako bezpečný štít

Garáž je často aj menšou dielňou či skladom. Práve preto sú na garážové brány kladené isté nároky. K tým najzákladnejším patrí bezpečnosť a dobrá tepelná izolácia. Dnes už nie sú garážové brány iba záležitosťou nových stavieb, ale opodstatnenie nájdu aj v prípade rekonštrukcií. Garážové brány možno doplniť okienkami s rôznym motívom a v rôznych farbách, ktoré ladia s farebným odtieňom samotných brán. Asi najčastejším dôvodom, prečo sa rozhodnúť pre garážové brány, je možnosť vojsť do garáže priamo z ulice, bez vystupovania a opätovného nastupovania (podmienkou je mať automatický motorový pohon brány, ktorú otvoríte z pohodlia auta). To ocení nielen vodič, ale aj posádka, obzvlášť starší ľudia či rodičia s deťmi. Nezanedbateľný je aj bezpečný pocit pri návrate domov neskoro v noci.

Prvotriedne riešenia garážových brán a ich pohonov je hlavnou činnosťou spoločnosti Dando, ktorá ponúka ich predaj, montáž i servis. Viac informácií nájdete na našom webe.

679 92563 Dolná Streda
tel.: +421902331936

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888