Priemyselné lakovanie ako cesta k dlhšej životnosti

Priemyselné lakovanie ako cesta k dlhšej životnosti

Priemyselné lakovanie je prepracovaným súborom činností, ktoré sú zamerané na povrchovú úpravu väčších i menších predmetov a objektov. Ide najmä o tie, ktoré sa využívajú v oblasti strojárstva, hutníctva, ale aj automobilovej a ostatnej priemyselnej výroby. Priemyselné lakovanie významnou mierou prispieva k zachovaniu ich funkčnosť a dlhšej životnosti. Základom je dokonalá priľnavosť.

Čo je priemyselné lakovanie

Priemyselné lakovanie patrí k technologicky zložitým prevádzkovým úkonom. Predpokladá mnoho špecifických postupov a procesov. Je zrejmé, že priemyselné lakovanie si vyžaduje, aby bol daný predmet či objekt, napríklad karoséria automobilu, čo najčistejší. Teda bez špiny, prachu, kovových pilín, zvyškov oleja a podobne. Zvyčajne prvou fázou, ktorou začína priemyselné lakovanie v prípade kovových súčastí, je prvotná antikorózna ochrana. Priemyselné lakovanie štandardne pokračuje vytvorením podkladu pre základný náter. Zvyčajne nasleduje dôkladné sušenie a jedna, príp. dve vrstvy farebného laku (v závislosti od vlastnosti objektu). Naň sa neskôr nanesie ešte vrchný číry lak. Slúži ako estetická, mechanická i UV ochrana farebného laku. Je zrejmé, že priemyselné lakovanie vyžaduje použitie prvotriednych materiálov so špecifickými chemicko-fyzikálnymi vlastnosťami.

Čo najkvalitnejšie priemyselné lakovanie

Priemyselné lakovanie pri fáze aplikovania laku využíva aj rozličné technológie ako trebárs striekacie pumpy a pištole. Priemyselné lakovanie má výhodu v tom, že farba je na objekte rozmiestnená rovnomerne, s dokonalou priľnavosťou. Priemyselné lakovanie končí finálnym brúsením, leštením a inými konečnými úpravami aj prípadnými opravami. Dôležitá je aj vizuálna kontrola a hľadanie viditeľných chýb. Nájdené defekty sa okamžite účinne odstránia. Zvyčajnými úkonmi je aj kontrola priľnavosti farby s pokladom a mriežková skúška. Je dôležité, aby bolo priemyselné lakovanie realizované čo najkvalitnejšie, bez negatívneho efektu pre konečného užívateľa. Priemyselné lakovanie v rámci svojho procesu vytvára isté látky, ktoré nie sú žiaduce pre životné prostredie. Prvotriedne firmy, ktoré sa zameriavajú na priemyselné lakovanie, dbajú na inštaláciu a používanie špeciálnych zariadení, ktoré efektívne eliminujú rozličné plyny a iné znečisťujúce látky.

K hlavným činnostiam spoločnosti JM Servis, s. r. o. patrí príprava podkladov pred striekaním, aplikácia vrchnej aj podkladovej farby, odstraňovanie defektov po lakovaní, kontrola priľnavosti farby s podkladom a mriežková skúška. Používame výlučne certifikované náradie najvyššej kvality a overených značiek ako 3M, Rupes, Klingspor, Graco, Iwata a SATA. Výsledky našej práce sú viditeľné okamžite.

Slobody 27 /16 01851 Nová Dubnica
tel.: +421911606461

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888