Prečo je výkup tvrdokovu a jeho recyklácia dôležitá

Prečo je výkup tvrdokovu a jeho recyklácia dôležitá

Výkup tvrdokovu predstavuje dôležitú činnosť, na ktorú sa špecializujú isté zberné spoločnosti na Slovensku. Musia mať oprávnenie na výkup tvrdokovu a na skladovanie výrobkov, ktoré sú z neho neskôr vyrobené v procese recyklácie. Tak výkup tvrdokovu nielenže pomáha uchovávať zdroje, ale zároveň šetrí aj životné prostredie, keďže ho zbytočne nezaťažuje. A prispeje nejakou sumou aj do vášho rozpočtu.

Výkup tvrdokovu a recyklácia

Predmety z tvrdokovu nepatria do domového odpadu a rozhodne nie do prírody. Aby vám zbytočne nezavadzali v garáži alebo sa nepovaľovali v dielniach či kôlniach, odovzdajte ich na príslušné zberné miesto. Ak o takom neviete, informujte sa na miestnom zastupiteľstve alebo si ho vyhľadajte online. Viaceré spoločnosti zamerané na výkup tvrdokovu ponúkajú aj možnosť priameho odberu u vás doma, čím vám ušetria čas a prípadné náklady na prepravu. Výkup tvrdokovu smeruje k jeho spracovaniu v špeciálnom recyklačnom zariadení. Aj preto si firmy, ktoré sa sústreďujú na výkup tvrdokovu, zakladajú na používaní najmodernejšej techniky a zariadení (o. i. aj prístrojov na rýchlu analýzu chemického zloženia kovových materiálov). Použité tvrdokovové výrobky sú počas recyklácie spracované na základné suroviny a tie sú následne použité na výrobu nových produktov. Výkup tvrdokovu je teda dôležitým recyklačným medzičlánkom.

Tvrdokov ako materiál

Výkup tvrdokovu pomáha k šetreniu zdrojov a zároveň predstavuje finančné prilepšenie pre vás. Je dôležité poznamenať, že výkup tvrdokovu prispieva aj k ochrane životného prostredia. Tvrdokovové výrobky totiž nekončia pohodené v prírode, kde sa veľmi dlho rozkladajú. Patria do zberných dvoroch, do ktorých portfólia patrí aj výkup tvrdokovu. Tvrdokov, ako to už z jeho názvu vyplýva, je veľmi odolný voči opotrebovaniu a vyšším teplotám. V mnohých priemyselných oblastiach sa využíva najmä pri výrobe rôznych nástrojov (SK a TK plátky, britové dosky, sústruhové nože, tvrdkovovové vrtáky, frézy, puzdrá, prieťahy, monolitické nástroje a kaly atď.). Obsahuje tvrdé a odolné chemické kovové prvky, napríklad kobalt a volfrám. Tvrdokov je veľmi cenený a využívaný hlavne pre svoje mechanické vlastnosti ako tvrdosť, húževnatosť a pevnosť. Cena za výkup tvrdokovu zväčša nie je stabilná a riadi sa nielen burzou, ale aj chemickým zložením. Všeobecne platí, že čím kvalitnejšie materiálové zloženie tvrdokovu, tým vyššia cena za výkup tvrdokovu.

Nielen výkupom tvrdkovou, ale aj výkupom druhotných surovín, autobatérií a špeciálnych zliatín sa už do roku 2003, zaoberá spoločnosť ToS KaS Kovovýkup, spol. s r. o. v Nemšovej. Väčšinu surovín dodávame do zlievarní, a preto môžeme nakupovať suroviny za najlepšie výkupné ceny na slovenskom i zahraničnom trhu.

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888