Odťahovka – ako ju zavolať a čo očakávať

Odťahovka – ako ju zavolať a čo očakávať

Pokazené auto, nehoda, vybitá batéria či nedostatok paliva? Odťahovka je prvou pomocou pri rozličných nepríjemných situáciách na cestách. Zvyčajne je odťahovka potrebná z dvoch dôvodov. Prvým je, že málokedy vám zastaví okoloidúce vozidlo a pomôže s odťahom do servisu. Po druhé, zväčša nevozíte so sebou kompletnú výbavu na opravu rozličných porúch. Riešením je teda odťahovka.

Odťahovka a užitočné informácie

Motoristi vedia, že na ceste dochádza k rozličným situáciám, ktoré nie vždy dokážu vyriešiť sami. Vtedy je čas zavolať profesionálov. Odťahovka štandardne funguje prostredníctvom telefonickej komunikácie. Tá má isté náležitosti. Nestačí povedať – Príďte, pokazilo sa mi auto. – a zložiť. Základom sú užitočné informácie, pozostávajúce z určenia čo najpresnejšej geografickej polohy, uvedenia podrobností o vozidle a opísanie poruchy. Odťahovka musí vedieť, za akým problémom vyráža. Podľa neho totiž volí vhodné vozidlo. Je zrejmé, že po nepojazdné rozbité osobné auto sa za vami odťahovka vyberie v inom služobnom vozidle ako v prípade, ak vaše nabúrané auto bude síce poškodené, ale pojazdné. Odťahovka potrebuje čo najviac podrobností aj preto, aby k vám prišla so správnou technikou – na odťah, vyprosťovanie a i. Nezmyselné nie sú ani otázky o poistení, keďže odťahovka môže zistiť, ktoré realizované úkony vám poisťovňa preplatí. Zbytočná nie je ani otázka o hmotnosti poškodeného vozidla. Odťahovka totiž disponuje autami s rozličnými nosnosťami. Pre trojtonové auto je zbytočné vyslať automobil, ktorý odvezie až dvadsať ton.

Odťahovka a jej funkcie

Je vítané, ak odťahovka nezabezpečí len odtiahnutie auta v rámci Slovenska a EÚ. Čím viac doplnkových služieb odťahovka ponúka, tým je atraktívnejšia pre klientov. Vítané sú najmä asistenčné a pneuservisné služby i zabezpečenie opravy auta. Je prospešné, ak odťahovka zaistí aj poistenie prepravy a ekologickú likvidáciu vozidiel. Odťahovka je služba, ktorá nepomáha iba vodičom pri poruche auta. Dobrá odťahovka zabezpečí jeho rýchle odstránenie z cesty, aby tá bola prechodná a nedochádzalo k zbytočným obmedzeniam premávky. Inak vznikajú kolóny a zápchy. V lepšom prípade možno hovoriť o miernom zdržaní, v horšom o dopravnom kolapse, ktorý neteší vodičov, chodcov a ani políciu. Odťahovka teda prispieva k plynulosti dopravy, nehovoriac o jej bezpečnosti. Preto je dôležité, aby za vami odťahovka vyrazila maximálne pripravená na vzniknutú situáciu a čo najefektívnejšie a najrýchlejšie vám ju pomohla vyriešiť. Nezabúdajte, že odťahovka, resp. kontakt na ňu nemá chýbať v mobile žiadneho vodiča. Ak nie číslo, tak aspoň vizitka.

Nedovoľte, aby vám pokazené auto pokazilo celý deň a zničilo vaše plány. Stavte na odťahovú službu Jánošík, ktorá je vám k dispozícii nonstop. Zavolajte nám, my vás a vaše auto rozhodne nenecháme v štichu.


J. Zemana 2552 /97 91101 Trenčín
tel.: +421902500358

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888