Profesionálna deratizácia a jej výhody

Profesionálna deratizácia a jej výhody

Deratizácia realizovaná odborníkom je čoraz obľúbenejším trendom mnohých domácností, v ktorých sa vyskytuje problém s myšami, potkanmi či krtkami. Siahnuť po odbornej deratizácií totiž prináša mnohé výhody. V našom článku sa dozviete, ako funguje deratizácia, aké jednotlivé druhy deratizácie existujú a aké výhody môže pre vás predstavovať deratizácia zabezpečená odborníkmi.

Deratizácia – dôležitá je najmä prevencia

Aby ste predišli príchodu neželaných hostí a teda aj nutnosti deratizácie, je dôležitá najmä prevencia. Inak povedané, nedajte škodcom dôvod usadiť sa práve u vás doma. Súčasťou prevencie by malo byť pravidelné utieranie povrchov a podláh. Už v tomto bode sa začína vaša vlastná domáca deratizácia. Udržiavanie čistoty zabráni usádzaniu zvyškov jedla rôznych špárach či zákutiach.

Všetko jedlo a potraviny vhodne uskladnite v riadne uzavretých nádobách. Zeleninu a ovocie skladujte v chladničke. Dbajte najmä na dôkladné uskladnenie sladkých potravín, akými sú med, čokoláda, alebo sladké nápoje.

Aj samotná deratizácia bude účinnejšia, pokiaľ správne zabezpečíte potraviny. Tie totiž lákajú nie len hlodavce, ale tiež rôzne druhy hmyzu. Dbajte teda na to, aby ste okrem deratizácie nepotrebovali aj dezinsekciu vašich priestorov. Hlodavce sú okrem iného veľmi nebezpečným prenášačom chorôb, takže deratizácia v prípade ich výskytu či premnoženia je teda viac ako potrebná.

Druhy deratizácie

V súčasnosti existuje viacero možností na vykonanie deratizácie. Deratizáciu je možné vykonať mechanicky a to umiestnením klasických odchytových pascí na myši či iných pascí na hlodavce. Často sa využíva tiež chemická metóda deratizácie, teda umiestňovanie jedu na hlodavce na strategické miesta, napríklad ohniská ich výskytu či popri múroch budov. Na ukladanie jedu sa využívajú tzv. jedové staničky, ktoré spoľahlivo ochránia vaše domáce zvieratá či členov rodiny od prístupu k jedu. Profesionálna deratizácia prebieha vždy podľa vopred stanoveného plánu a to podľa potrieb a rozsahu premnoženia. Pri deratizácií sa často využíva správna kombinácia odchytových pascí a požerových nástrah.

Výhody, ktoré ponúka deratizácia vykonaná odborníkmi

Výskyt hlodavcov môže mať za následok nezvratné poškodenie vašej nehnuteľnosti a majetku. Najmä v poľnohospodárskych či iných priemyselných oblastiach môžu hlodavce spôsobiť závažné ekonomické straty.

Okrem poškodenia majetku či znehodnotenia zásob a potravín vám hlodavce môžu spôsobiť závažné zdravotné ťažkosti. Je totiž všeobecne známe, že hlodavce sú nebezpečnými prenášačmi rôznych ochorení, ako napríklad toxoplazmóza, salmonelóza, mor alebo besnota. Práve deratizácia zabezpečená profesionálmi vám zaručí účinnú elimináciu nebezpečných hlodavcov. Pokiaľ je deratizácia realizovaná odborne, prebieha vždy podľa vopred nastaveného strategického plánu a s použitím certifikovaných prostriedkov.

Spoločnosť DDD – Deros, s.r.o. zabezpečuje pre svojich zákazníkov profesionálne služby deratizácie, dezinsekcie a dezinfekcie akýchkoľvek priestorov. Pri realizovaní služieb využívame moderné prostriedky a techniku. Ak vás trápi problém so škodcami, hlodavcami či škodlivými mikroorganizmami, neváhajte nás kontaktovať.

M. Madačova 1469 /12 03401 Ružomberok
tel.: +421905603063

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888