Prečo je pracovná obuv na pracovisku nevyhnutná?

Prečo je pracovná obuv na pracovisku nevyhnutná?

Pracovná obuv je pri výkone viacerých povolaní z hľadiska bezpečnosti a pohodlia naozaj kľúčová. Svet módy sa pravidelne mení a s ním sa mení aj štýl a dizajn obuvi. V oblasti pracovného oblečenia to však neplatí. Kvalitná pracovná obuv vám vydrží niekoľko rokov a jej dizajn sa mení len minimálne. Pri pracovnej obuvi je najdôležitejšia jej pevnosť, pohodlnosť a istota bezpečného pohybu pri práci.

Prečo je kvalitná pracovná obuv pre zamestnancov nevyhnutná?

Kvalitná pracovná obuv je pri práci naozaj dôležitá, hovoria o tom nie len dlhoročné štúdie či zákony, ale aj samotné recenzie od ich používateľov. Nie je obuv ako obuv, sami ste možno spozorovali, že pri dlhšej práci v nepohodlnej a neprispôsobenej pracovnej obuvi vás pravidelne boli nohy a či chrbtica. Pracovná obuv má svoje opodstatnenie a jej používanie by malo byť v záujme zamestnanca i zamestnávateľa na každom pracovisku. Kým na Slovensku je stále tolerovaná aj klasická obuv, povedzme tenisky, pri výkone viacerých povolaní, ako napríklad čašník či skladník, v niektorých krajinách je použitie takejto obuvi neprípustné.

Pracovná obuv je špeciálne prispôsobená k výkonu konkrétnych povolaní a jej používanie má svoje opodstatnenie. Pokiaľ hľadáte kvalitnú pracovnú obuv pre seba alebo pre svojich zamestnancov, obráťte sa na overeného výrobcu či predajcu, ktorí vám dokáže odborne poradiť a pomôže vám s výberom pracovnej obuvi presne pre váš druh zamestnania.

O čom hovorí správna pracovná obuv a pracovný odev?

Pracovná obuv a pracovný odev už na prvý pohľad napovie, aké povolanie človek vykonáva. Len si predstavte, že stretnete muža v pevných pracovných topánkach v oranžových montérkach a oranžovej bunde s reflexnými prvkami a helmou na hlave, asi okamžite pochopíte, že ide o pracovníka na stavbe, železniciach či na cestách.

Z marketingového pohľadu je prispôsobenie pracovnej obuvi a pracovného oblečenia firemným farbám veľmi dôležité. Vašu značku tak dokážu ľudia okamžite odlíšiť od iných. Firme kvalitná uniforma pridáva na dôveryhodnosti a pomáha budovať dobré meno smerom dovnútra i navonok. Niektoré značky to pochopili okamžite a zamestnanci sú povinný dodržiavať prísny pracovný protokol v oblasti používania pracovného oblečenia a obuvi na pracovisku. Pokiaľ by mal napríklad v továrni či v automobilke každý pracovník vlastné oblečenia, prevádzka by mohla pôsobiť chaoticky a neprofesionálne. V takýchto prípadoch sa vzťahuje povinnosť zabezpečiť primerané a kvalitné pracované oblečenie všetkým zamestnancom na zamestnávateľa.

Peter Dudiňák - ochranné pracovné prostriedky je výrobno-obchodná spoločnosť pôsobiaca na trhu ochranných pracovných prostriedkov od roku 1997. Naším poslaním je prinášanie kvality, progresívnych riešení a optimalizácie nákladov OPP. U nás nájdete široký sortiment kvalitnej pracovnej obuvi či odevov na jednom mieste.

Budovateľská 3598/38 08001 Prešov
tel.: +421517581398

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888