Kancelárske potreby a ich usporiadanie pomôže vašej nálade

Kancelárske potreby a ich usporiadanie pomôže vašej nálade

Priestor, ktorý obývame, má vplyv na to, kto sme a ako sa správame. Väčšina z nás trávi pracovne celé roky v tej istej miestnosti na tej istej stoličke s rovnakými kancelárskymi potrebami pri rovnakom stole, nie je na škodu si usporiadať priestor tak, aby ste z neho pre seba vyťažili maximum. Viete ako by mal pôsobiť kancelársky svet?

Dostatok svetla a vzduchu

Ak píšete texty s tým, že musíte neustále zakrývať monitor, aby ste vedeli prečítať v zlej intenzite svetla podklady, dlho vás to baviť nebude. Mať vhodnú intenzitu svetla a čerstvý vzduch je základom kvalitnej práce. Nastavte si správne osvetlenie, prípade pustite trošku svetla do miestnosti a hlavne pravidelne vetrajte. Ak máte nepohodlnú stoličku, bolestiam chrbta sa nevyhnete. Preto je veľmi dôležité, na čom sedíte. Okrem toho si treba dopriať pohyb. Ani na najkvalitnejšej stoličke nie je dobré sedieť v jednej polohe celý deň. Preto si robte pauzy a aspoň nakrátko sa prejdite.

Dizajn na pracovnom stole

Kvety, lampa, vonné tyčinky, fotografie. Všetky tieto veci dokážu zútulniť atmosféru a celkovo navodiť lepší dojem z prostredia. Rovnako je dôležitá farebná kombinácia. Pekný kalendár, veselá šálka a podobné drobnosti vám zaručene spravia lepšiu náladu. Skúste zafarbiť váš deň cez peknú zošívačku, modrý diár alebo nálepkou na notebooku. Ak si môžete dovoliť ten luxus a sami si zariadiť svoj pracovný priestor, skúste dať v prípade nábytku prednosť okrúhlym a zakriveným tvarom pred ostrými a rovnými hranami. Okrúhle tvary sú totiž spojené s pozitívnymi emóciami, ktoré sú dôležité pre kreativitu a produktivitu (bonus navyše: znížite tým aj riziko zranenia, ak zavadíte lakťom či kolenom o nábytok).

Príjemné pozadie

Usmievaví kolegovia, vtipné obrázky alebo vankúšik z domova. Občas je nutné, aby ste sa cítili podobne ako vo vlastnom home office. Ak máte rovnako doma zeleň, tak si ju kúpte aj do práce. Výskumy opakovane potvrdili, že prítomnosť rastlín v kancelárii sa pozitívne odráža na psychike zamestnancov - blízkosť prírody totiž pomáha zotaviť sa z náročných výkonov a znižuje hladinu stresu. Ďalším znakom dobre usporiadanej kancelárie je okno s výhľadom, ideálne do prírodnej krajiny. Čo asi nie je úplne realizovateľné pre ľudí žijúcich v mestách, aj v tejto situácii ale postačia stromy alebo rozmanitá architektúra, ktorá sa pozitívne prejaví na stave vašej mysle.

Prevezmite kontrolu nad usporiadaním svojich priestorov

Ak vediete tím, vyplýva z toho, že by ste svojim ľuďom mali dať voľnú ruku v tom, ako si navrhnú a usporiadajú kanceláriu. A ak ste zamestnancami, ktorí pracujú v open space, skúste nájsť spôsob, ako v ňom zanechať vlastnú stopu, aj keby išlo o jednoduchú nástenku, na ktorú si pripichneme svoje fotky a odkazy. To vám pomôže, aby ste vzali toto miesto za svoje a cítili sa v ňom „doma“.

Kvalitné kancelárske potreby

Bez kvalitných kancelárskych potrieb sa nezaobíde ani tá najmenšia kancelária. Vybavte svoj pracovný stôl perami, organizérmi a ďalšími nevyhnutnosťami. Papier, zošívačky, dierovačky, písacie potreby, lepidlá a lepiace pásky, obaly a balenia, drobné kancelárske potreby, organizéry. U nás nájdete všetko, čo k svojej práci v kancelárii budete potrebovať.

Pod Kamennou Baňou 32 08001 Prešov
tel.: +421918851601

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888