Aké torty a zákusky patria k momentálnym hitom

Aké torty a zákusky patria k momentálnym hitom

Torty a zákusky sú neodmysliteľnou súčasťou rodinných i firemných osláv a stretnutí. Základnou požiadavkou nie je iba ich chuť, ale aj čo najlákavejší vzhľad. Aj preto sú dnešné torty a zákusky povýšené na gastronomické umenie. Musia chutiť ústam aj očiam. Fantázia cukrárov je ohromná, a tak vznikajú torty a zákusky, ktoré možno považovať až za umelecké diela.

Torty, zákusky a ich trendy

Podobne ako v dizajne, aj v gastronómii sú trendy, ktoré ovplyvňujú výzor finálneho celku. Torty aj zákusky dnes majú plniť nielen úžitkovú, ale aj dekoratívnu funkciu. Tá je primárne podmienená farbami, ktoré sú momentálne IN v dizajne či móde. Dizajnéri ich zvyknú zakomponovávať i do pozvánok a výzdob svadieb či iných osláv. Je zrejmé, že podávané jedlo nebude výnimkou. Ak je sála ladená do námorníckej modrej, aj vaše svadobné či narodeninové torty a zákusky budete chcieť v tejto farbe. Cukrári radi experimentujú, a tak sú dnes bežné aj trebárs čierne torty – bez ohľadu na prvotný symbolický význam tejto farby. Čoraz žiadanejšou požiadavkou na torty a zákusky sú metalické prvky ako ružové zlato, medené akcenty, striebro či chróm, ktoré tortám dodávajú akési nadpozemské vyžarovanie. Torty a zákusky ozdobené kvetmi? Prečo nie. Základ je ich primerané použitie, ako aj farebné ladenie. Obľúbené sú nielen živé kvety, ale aj ich sladké gastronomické verzie vytvorené cukrármi. Torty a zákusky zdobia aj módne doplnky. Elegantnú cukrárenskú nesmrteľnosť predstavujú perly či krajka. Svadobnej torte dodajú honosnosť a luxus.

Ovocie kraľuje

K ďalším cukrárenským trendom patrí zložité zdobenie – kvety, reliéfy atď., ale aj geometria. Ostré uhly, nekonvenčné tvary či dokonca abstrakcia sú veľmi žiadané. Obrovskej popularite sa tešia prírodné motívy a priame zakomponovanie prírodných súčastí. Okrem spomínaných živých kvetov cukrári experimentujú aj s listami či hygienicky ošetrenými drevenými doplnkami (menovky, srdiečka, postavičky a i.). Samozrejmosťou je čerstvé ovocie. Ide o trend, ktorý na slávnostiach kraľuje už niekoľko rokov. Vyznačuje sa totiž hravosťou, eleganciou a úžasnou chuťou. Na záver otázka: jednoposchodové torty či viacposchodové? Praktickým elegantným minimalistickým riešením sú jednoposchodové torty, ktoré dominujú na narodeninových oslavách, ale nič nimi nepokazíte ani na svadbách. Kontrastom k nim sú úzke štýlové viacposchodové torty, obľúbené práve na svadobných hostinách. Fantázii sa medze nekladú, a preto si vyberte také torty či zákusky, ktoré ulahodia vášmu oku aj chuťovým pohárikom.

Firma U kmotry pečie vynikajúce čerstvé torty, zákusky, koláče i makarónky na každú príležitosť a oslavu. Rezervujete si termín už dnes a ohúrte svojich hostí lahodným výberom sladkých dobrôt.

Podhora 11 03401 Ružomberok
tel.: +421918803189

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888