Ekologické hliníkové dvere ako vynikajúca investícia

Ekologické hliníkové dvere ako vynikajúca investícia

Skvelá bezpečnosť, funkčnosť a odolnosť – aj vďaka týmto vlastnostiam sú hliníkové dvere stále častejšou voľbou pri novostavbách či rekonštrukciách. V ich prospech hovorí aj výroba na mieru, ekologický materiál, moderný elegantný dizajn, dlhá životnosť a výborná zvuková i tepelná izolácia, vďaka ktorej ušetríte na klíme i kúrení. Hliníkové dvere sú budúcnosť, ktorá je dostupná už dnes.

Hliníkové dvere a ich výhody

Aktuálne sú hliníkové dvere konkurenciou pre drevené i plastové dvere. Prečo? Hliníkové dvere majú moderný vzhľad, elegantný dizajn a štandardne sú vyrábané na mieru, takže sa nemusíte obávať, že vám nebudú pasovať. Veľkým plusom je vynikajúca tepelná a zvuková izolácia. Hliníkové dvere vyžadujú jednoduchú a nenáročnú údržbu, čo poteší najmä zodpovedné gazdinky. A každý majiteľ domácnosti či firmy uvíta fakt, že hliníkové dvere majú vďaka svojej pevnej a odolnej konštrukcii vysokú úroveň bezpečnosti, ktorá znižuje možné riziko vlámania či poškodenia. Pre detailistov, ale aj všetkých, ktorí dbajú na estetiku, je nezanedbateľným faktom to, že hliníkové dvere je možné farebne prispôsobiť, aby dotvárali ideálny moderný celok daného objektu, s dôrazom na dizajn i ekológiu. Hliník je totiž stopercentne recyklovateľný (bez straty kvality) a dokonca patrí k najekologickejším stavebným materiálom.

Hliník ako materiál

Hliník predstavuje pomerne ľahký, avšak tuhý, pevný a odolný materiál, ktorý sa nekriví, nehrdzavie, nepraská či nebledne na slnku a je stabilný aj pri extrémnych výkyvoch počasia. Hliníkové dvere teda nepodliehajú deformáciám, ktoré v prípade iných typov dverí často vedú k ich nefunkčnosti. Aj počasie je na hliníkové dvere prikrátke, keďže hravo zvládnu nárazy vetra, čím efektívne zamedzia nebezpečenstvu prefukovania. Hliník je schopný odrážať i slnečné žiarenie, takže hliníkové dvere neabsorbujú teplo počas horúcich dní. V porovnaní s plastovými dverami majú oveľa nižšie riziko prehriatia sa. Čiže hliníkové dvere vám pomáhajú znižovať náklady nielen na chladenie interiéru v lete, ale aj jeho vykurovanie v zime. Hliník je taktiež ohňuvzdorný materiál, a tak prispieva k požiarnej bezpečnosti. A čo je najlepšie, hliníkové dvere nevyžadujú lakovanie či maľovanie, keďže hliník má vynikajúcu odolnosť, a teda aj životnosť. Hliníkové dvere nepotrebujú žiadne špeciálne ošetrovanie či údržbu. Ani po desaťročiach sa ich materiálová skladba nemení a zachováva si svoje vynikajúce vlastnosti. Aj preto sú hliníkové dvere výhodnou finančnou investíciou.

Kvalitné hliníkové okná a dvere spolu s odbornou montážou zabezpečí firma ALUFER, s. r. o., ktorá ponúka aj fasádne steny a exteriérové žalúzie. V prípade záujmu či bližších informácií nás neváhajte kontaktovať.

337 08238 Víťaz
tel.: +421919210777

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888