Rolovacie brány ako efektívne riešenie pre vašu firmu

Rolovacie brány ako efektívne riešenie pre vašu firmu

Priemyselné rolovacie brány sa vyznačujú jednoduchou konštrukciou, vysokou hospodárnosťou a minimálnou údržbou, a to pri dlhodobej funkčnosti a životnosti. Aj preto sú častou voľbou pri zariaďovaní priemyselných objektov, najmä skladov, autoservisov, garáží, logistických či výrobných hál. Je možné osadiť ich z exteriéru aj interiéru. Ako si ich vybrať?

Rolovacie brány šetria priestor i teplo

Rolovacie brány majú byť spoľahlivé a rovnako aj firma, ktorá ich vyrába. Aktuálne sú priemyselné rolovacie brány šité na mieru a zahrňujú jedinečné riešenia, ktoré sa týkajú spôsobu inštalácie, podmienok užívania či konkrétneho účelu použitia. Stavte na firmu, ktorej rolovacie brány sú účinné. Všímajte si aj ich konštrukčné riešenie. Práve v ňom tkvie výhoda, pre ktorú sú rolovacie brány čoraz častejšou voľbou pri zariadení priemyselných objektov. Štandardne je plášť brány navíjaný na hriadeľ nad otvorom, alebo do krycieho boxu. Takéto riešenie znamená, že priestor pod stropom daného objektu ostáva voľný. Rolovacie brány majú aj iné pozitíva, napríklad výbornú odolnosť voči vetru a tepelno-izolačné vlastnosti, ako aj minimálne nároky na údržbu. Vítaný je i nehlučný a jednoduchý chod brány i jej široká ponuka farebných a dizajnových variantov krídel.

Dôležitá je bezpečnosť

Osvedčené sú priemyselné rolovacie brány vybavené bezpečnostným zariadením. Jeho úlohou je brániť nekontrolovateľnému zosuvu plášťa pri prípadnom pretrhnutí pružín. Firmy zvyknú inštalovať aj iné bezpečnostné prvky – brzdu, svetelný signalizátor či fotobunku. Ak k tomu pridáte fakt, že rolovacie brány sú zväčša vyrobené z pevných a odolných materiálov ako hliník či oceľ, tak váš majetok bude v bezpečí. Rolovacie brány predstavujú účinnú a ťažko zdolateľnú prekážku proti zlodejom. Zvyknú byť zabezpečené aj zásuvným zámkom, ktorý znemožní otvorenie zvonku. Rolovacie brány fungujú zvyčajne na elektrický pohon. Vyberte si taký, ktorý ponúka možnosť nastavenia časového samozatvárania či dvojitého otvárania (na viacero nastaviteľných výšok otvárania). Rolovacie brány si žiadajú pripravenosť aj z vašej strany. To znamená, že daný otvor by mal byť pred ich inštaláciou už omietnutý a okolo neho ponechaný voľný priestor po stranách (odporúča sa cca 20 – 30 cm) i nad ním (asi 80 cm). Nezabudnite na podlahu. Musí byť vyrovnaná, v opačnom prípade môže dochádzať k úniku tepla a prieniku vody či vetra do objektu.

Spoločnosť ELBA, a. s. – 1. slovenský výrobca brán – sa zaoberá výrobou sekcionálnych a rolovacích garážových brán už od roku 1993. Je držiteľom certifikátov riadenia kvality pre výrobu a montáž bránových systémov.

Československej armády 264 /58 96701 Kremnica
tel.: +421456742544

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888