Vodné chladenie dodáva pivu to ideálne orosenie a chlad

Vodné chladenie dodáva pivu to ideálne orosenie a chlad

Vodné chladenie je určené k stáčaniu a chladeniu nápojov, najmä piva či malinovky. Nájdete ho asi vo všetkých reštauráciách, baroch či pohostinstvách, kde je akousi povinnou výbavou. Obzvlášť v letných mesiacoch je vodné chladenie nenahraditeľným zariadením, ktoré ideálne spríjemňuje záhradnú párty, ale aj veľké festivaly, koncerty pod holým nebom v amfiteátroch či športové turnaje.

Studený zázrak má meno vodné chladenie

Zaujímalo vás, aký konkrétny prístroj v baroch, krčmách či reštauráciách spôsobí, že čašníčka vám prinesie orosený pohár s ideálne vychladeným pivom? Tajomstvo ukrýva vodné chladenie v kombinácií s výčapom. Zariadenie, ktoré vodné chladenie spôsobuje, je možné umiestniť pod ale aj na výčapný stôl, resp. kdekoľvek v priestore. Jeho výhodou je najmä mobilita – môžete ho jednoducho odpojiť a presunúť nielen v rámci prevádzky, ale aj väčších vzdialeností, napríklad do iného mesta. K vítaným prednostiam patrí aj ľahké ovládanie a manipulácia a najmä svižná rýchlosť chladenia piva, čo ocenia majitelia stánkov s občerstvením na koncertoch či futbalových zápasoch.

Ako funguje vodné chladenie?

Pre úplné zjednodušenie toho, ako vodné chladenie funguje, si predstavte nádobu s ľadovou vodou, do ktorej sa ponorí nerezová rúrka, pričom jej konce budú z vody vytŕčať. Cez koniec A sa naleje teplá tekutina, ktorá kým prejde celou dĺžkou rúrky, tak rýchlo stratí teplo, keďže je ochladzovaná ľadovou vodou. Kým teda vyjde na konci B, tak už je studená. Žiadna veda, ale jednoduchá fyzika. Osviežujúce nápoje sa teda zvyknú ochladzovať v prístroji, ktorý funguje na vodné chladenie. V jeho vnútri sa nachádzajú výmenníky s prívodom a odvodom tekutín. Nezanedbateľnú úlohu má aj čerpadlo, ktoré cirkuluje studenú vodu až k výčapným kohútikom. Tak vodné chladenie zabezpečí, že nápoj je komplexne ochladzovaný počas celej svojej cesty – zo suda cez chladiace zariadenie až do pohára či krígľa vašich zákazníkov. Teplotu vody v spomínanom prístroji je možné zvyčajne nastaviť termostatom, aby ste to s ochladzovaním príliš neprehnali. Pomerne jednoduchý systém, ako vodné chladenie funguje, že? Postačí voda a chlad. Nezanedbateľný podiel na orosenom pivke má aj kvalitné výčapné zariadenie. Takže ak nie je vodné chladenie, zabudnite na pivko a jeho ideálne orosenie. Taktiež dajte zbohom chladeniu piva v skladoch či pivniciach. Vynikajúcim riešením je jeho vodné chladenie.

Spoločnosť Sinop zaisťuje pre slovenský aj český trh dodávky komponentov pre chladiarenskú a klimatizačnú techniku, výčapné zariadenia i nápojovú techniku. Viac o firme, jej výrobkoch a službách nájdete na webovej stránke.

Bratislavská 196 /81 90201 Pezinok
tel.: +421336422255

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888