Stavba či rekonštrukcia – stavte na striekané izolácie

Stavba či rekonštrukcia – stavte na striekané izolácie

Striekané izolácie sú aktuálnym hitom a špičkou medzi dostupnými izoláciami rodinných domov, firemných objektov či priemyselných hál. Obrovskou výhodou sú ich výborné tepelno-izolačné vlastnosti, pri ktorých dosiahnete 50 – 70 % úsporu tepla. K ďalším pozitívam patrí ich ekologickosť, zdravotná nezávadnosť a pomerne rýchla aplikácia. Striekané izolácie sú z finančného hľadiska dobrou a rýchlo návratnou investíciou.

Striekané izolácie a ich výhody

Striekané izolácie tvorí špeciálna pena, ktorá sa nanáša na povrch v interiéri, ale aj v exteriéri. Keďže pomerne rýchlo po aplikácií stuhne, neobmedzuje váš časový harmonogram stavebných prác. K ďalším dôvodom, prečo si zvoliť striekané izolácie pri výstavbe alebo rekonštrukcii objektov, patrí ich zvuková izolácia, keďže prestup zvuku je cez penu minimálny a izolant vytvára vynikajúcu zvukovú bariéru. Pena si minimálne 25 rokov uchová svoje tepelno-izolačné vlastnosti, pričom si udrží aj pôvodný tvar, teda sa nescvrkne ani nezosunie. Obrovskou výhodou je aj jej ľahkosť a keďže striekané izolácie pri aplikácií niekoľkonásobne zväčšujú svoj objem a majú dobrú priľnavosť aj rozpínavosť, tak detailne vyplnia celý požadovaný priestor bez ohľadu na jeho povrch – a to vrátane najmenších dier, špár či ťažko dostupných miest. Tým zabezpečia dokonalú izoláciu a zamedzia akémukoľvek úniku tepla, čím môžu znížiť náklady na vykurovanie až o 70 %.

Jednotka pre alergikov

Striekané izolácie sú zdravotne nezávadné, teda nepredstavujú žiadne riziko pre zdravie človeka. Dokonca sú prvou voľbou pre alergikov, keďže bránia prenikaniu alergénov, nevytvárajú prach, zabraňujú vzniku plesní, neuvoľňujú žiadne látky do ovzdušia a neprepúšťajú ani vonkajšiu vlhkosť. Striekané izolácie taktiež úspešne odpudzujú zvieracích škodcov ako hmyz, roztoče a drobné hlodavce. Nechutia im a ani nie sú pre ne vhodným prostredím na usídlenie sa. Nemusíte sa báť, že vašu strešnú izoláciu zničia kuny či myši. Okrem ekologického rozmeru majú striekané izolácie ešte jednu prednosť – efektívne spevňujú konštrukcie. Sú ideálne na zateplenie podkrovia, izoláciu stien, stropov, základov, podláh, krov i striech v rodinných domoch aj priemyselných objektoch. Striekané izolácie a ich jedinečné vlastnosti sú zárukou efektívnej a návratnej finančnej investície, ktorá sa pri stavbe či rekonštrukcií skutočne vyplatí.

K špecialistom na kvalitné striekané izolácie PUR penou patrí spoločnosť MKPUR s. r. o. Taktiež sa zameriava na veľkoplošné striekanie a maľovanie interiérov aj exteriérov. Pre viac informácií nás kontaktujte telefonicky či mailom. Pre rýchly kontakt postačí vyplniť online formulár na našom webe.

Žilinská cesta 36 01311 Lietavská Lúčka
tel.: +421904766280

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888