Sťahovanie – ako sa pri ňom nezblázniť

Sťahovanie – ako sa pri ňom nezblázniť


Keď sa povie sťahovanie, viacerí si predstavia neporiadok, obrovské kopy šiat, rozhádzané škatule či plné kufre. Jednoducho chaos a vypäté nervy. Aby sa sťahovanie nestalo nočnou morou, stačí dodržať nasledujúce tipy. Pomôžu vám vyhnúť sa tak negatívnym emóciám aj nájsť spoľahlivých sťahovákov. Sťahovanie a radosť zo zmeny bývania budú o to príjemnejšie.

Sťahovanie na zbavovanie

Všetko, čo máte v starom byte, potrebujete aj v novom? Úspešné sťahovanie začína redukovaním oblečenia, nábytku, dokumentov, kuchynského vybavenia atď. Čo môžete, podarujte, alebo predajte. Nefunkčné, potrhané či poškodené veci vyhoďte. Čo sa dá skonzumovať, zjedzte. Nepotrebujete zapratať sťahovacie auto 10 kilami ryže. Zredukujte aj objemné veci. Prečo zbaliť fľašu 5 l prášku na pranie, ktorý je z 2/3 použitý? Prelejte ho do menšej nádoby. Sťahovanie uznáva princíp minimalizovania.

Sťahovanie je rozoberanie a balenie

Sťahovanie zahŕňa taktiež rozoberanie všetkého, čo sa dá. Nielenže daný kus odľahčíte pri presune, ale zároveň ho lepšie ochránite. Zabaliť regál do fólie je neefektívnejšie ako samostatné obalenie jednotlivých políc. Sťahovanie si žiada veľa obalov. Na oblečenie postačia plastové vrecia, na sklo či porcelán bublinková fólia a na knihy škatule. Viac kusov zviažte, napríklad časopisy. Aby ste po presťahovaní neprehľadávali všetky škatule, označte si, čo je v nich. Ušetrí to čas pri vybaľovaní a počas sťahovania budete vedieť, kde ich v novom byte umiestniť. Na sťahovanie treba pripraviť aj chladničku a mrazničku. Nezabudnite na ich včasné vypratanie, rozmrazenie a vysušenie. Práčka či sušička bielizne si tiež žiadajú dôkladne sťahovanie. Dôležité je vyčistenie a zafixovanie bubnov. Postup nájdete v návode k spotrebiču. Sťahovanie má ešte jedno pravidlo. Osobné veci, lieky a občerstvenie majte počas neho pri sebe. Policajtom na ceste nepostačí, že váš občiansky preukaz je v dodávke, v nočnom stolíku, pod škatuľou s knihami.

Sťahovanie je rozoberanie a balenie


Sťahovanie je pohodlnejšie riešiť cez sťahovaciu firmu. Zistite, aké služby poskytuje, teda či vám váš majetok vynesie, alebo len vyloží. Preštudujte si cenník – pozor na firmy, ktoré si účtujú jednorazový poplatok už len za pristavenie auta či sťahovanie počas víkendu. Informujte sa, či je firma poistená pre prípad spôsobenej škody. Spýtajte sa aj na baliaci materiál – či sa zaň dopláca (ak ho neriešite vo vlastnej réžii). Prečítajte si aj zopár recenzií o firme. Sťahovanie si vyžaduje dobrú organizovanú predprípravu.

Profesionálne sťahovanie je synonymom firmy Primamont. Našou hlavnou činnosťou je sťahovanie, vypratávanie a preprava na Slovensku i v zahraničí. Oslovte nás a postaráme sa o bezpečný presun vášho majetku.

Nábrežná /22 94002 Nové Zámky
tel.: +421915061217

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888