Deratizácia alebo ako zvíťaziť v boji proti hlodavcom

Deratizácia alebo ako zvíťaziť v boji proti hlodavcom

Deratizácia predstavuje dvojhru. Na jednej strane sú zvieratá, ktoré si z vášho domu či firmy spravili rezidenciu s plánovaným trvalým pobytom. Na druhej strane stoja profesionáli s modernými technológiami a s cieľom navrátiť pocit bezpečia a čistoty do domácnosti i na pracovisko. Darí sa im to pomocou súboru opatrení, zameraných na ničenie zdraviu nebezpečných a hospodársky škodlivých hlodavcov.

Prečo sa myši sťahujú k ľuďom?

Keď myš zazriete v lese či na poli, zväčša nepanikárite. Ak sa objaví ako hosť vo vašej kuchyni, meníte sa na zúrivého hľadača. S pátraním po ubytovaní začínajú myši najmä s príchodom zimy. Nanešťastie, často ho nájdu v objekte, kde majú zabezpečené tri podmienky – teplo, pravidelný prístup k potrave a veľa úkrytov, v ktorých si môžu pokojne nažívať a rozmnožovať sa. Na vniknutie do domácnosti im stačí maličká škára. Ak k tomu prirátate ich schopnosť plávať a liezť po stene, obsadenie domu zvládnu bez problémov. K ich talentu patrí aj dokonalé ukrytie pred človekom. Ten si prítomnosť myší často všimne až pri nájdení trusu. Vtedy je už neskoro a zachráni vás len deratizácia.

Čo zvládne laik a kedy je deratizácia jediným riešením

Vo všeobecnosti platí, že rozšíreniu myší v dome či na pracovisku sa dá zabrániť preventívnymi opatreniami: dobrý technický stav budov, likvidácia starých potravín, pravidelná domová hygiena, skladovanie potravín na uzavretom a dobre vetranom mieste. Účinné je aj použitie vhodných deratizačných prostriedkov a nastavenie nástrah. Pri nich je nevyhnutné riadiť sa priloženým letáčikom či uvedeným popisom, t. j. správna manipulácia. Aby dané produkty neublížili vám namiesto hlodavcov. Ak čím skôr nedostanete situáciu pod kontrolu, alebo – v horšom prípade – dôjde k rozmnoženiu hlodavcov, okamžite vyhľadajte deratizátorov. Nečakajte, že myši len tak odídu. Deratizácia je dôležitá najmä z hygienických dôvodov, keďže hlodavce sú častými prenášačmi rôznych, pre človeka nebezpečných, chorôb. Deratizácia zahŕňa komplex činností, ku ktorým patrí obhliadka daného objektu, zisťovanie stupňa zamorenia hlodavcami, zber a likvidácia uhynutých zvierat, príp. aj starých nefunkčných nástrah a pokladanie nových funkčných. V závere deratizátor vyhotoví protokol o vykonaní a odovzdaní prác.

Ak sa k vám myš zatúla, nevolajte kocúra či mačku. Oslovte profesionálov v DDD Prešov, s. r. o.. Poskytujeme profesionálne služby deratizácie, dezinsekcie a dezinfekcie už viac ako 30 rokov. Kontaktujte nás a my vrátime čistotu a pocit bezpečia do vášho domu a firmy.

Ľubochnianska 2073 /5 08006 Šarišské Lúky
tel.: +421905605320

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888