Výškové práce s horolezeckou technikou

Výškové práce s horolezeckou technikou

Sú náročné a nie sú vhodné pre každého. Výškové práce si vyžadujú tých najlepších z najlepších. Náročná práca v extrémnych podmienkach s pomocou horolezeckej techniky je stavaná pre ľudí s odvahou, ktorí nemajú strach z výšok. Práca náročná z pohľadu bezpečnosti a ochrany zdravia, ale aj plná mnohých nádherných výhľadov, ktoré bežní smrteľníci len ťažko uvidia.

Výškové práce nie sú pre každého

Určite ste si už mnohokrát všimli pracovníkov, ktorí pracujú v extrémnych výškových podmienkach. Najčastejší pohľad máme práve na profíkov, ktorí pomocou horolezeckej techniky umývajú okná na výškových budovách. Len tak sa tam hompáľajú na tých lanách, umývajú okná a robia radosť ženskému publiku za oknom. Niekto by si aj povedal, že aká jednoduchá práca. Opak je však pravdou. Výškové práce nemôže vykonávať ktokoľvek. Na to, aby ste mali možnosť pracovať v takýchto náročných podmienkach musíte absolvovať rôzne kurzy a získať certifikát s osvedčením. Tak, ako kuchár sa musí preukázať výučným listom, tak aj záujemca o tento druh práce musí mať potrebnú dokumentáciu. Výhodou tejto práce je však to, že je tu nízka konkurencia, a tak sa rýchlejšie zamestnáte.

Pri stavebných výškových prácach sa vyžaduje aj odvaha

K tomu, aby ste získali potrebné skúsenosti a papiere umožňujúce vám vykonávať profesiu vo výškach je potrebná, aj odvaha a nemať strach z výšok. To sú dva dôležité predpoklady pre úspech. Je potrebné vedieť pracovať s horolezeckou technikou, ktorá je v podstate takým základným pracovným nástrojom. Pri výškových prácach však neumývate iba okná. Výškové práce sa realizujú všade tam, kde sa nedostane zložitá technika. Pracovníci výškových prác realizujú rôzne činnosti, ako napríklad ošetrovanie konštrukcií, nátery a ošetrovanie fasád domov, čistenie a natieranie výškových objektov, odprašovanie výrobných hál, čistenie budov a rôznych technologických zariadení, ale aj montáž reklamy, inštalácie antén a množstvo ďalších prác vo výškach pomocou horolezeckej techniky. Pre tých, ktorí majú odvahu vykonávať náročnú prácu vo výškach, sú častokrát odmenou aj neuveriteľné výhľady.

Keďže technológie sa ešte nedostali tak ďaleko, aby dokázali nahradiť poctivú ľudskú prácu, a kým príde doba, že drony budú umývať okná za nás, potrebujeme sa spoľahnúť na poctivú ľudskú prácu. Dovtedy sa budeme spoliehať na skutočných chlapov a profesionálov vo svojom obore z firmy Vo výške s.r.o., ktorí sa postarajú o kus kvalitnej roboty v tých najnáročnejších podmienkach.

Tomášovská 134 /21 05311 Smižany
tel.: +421902238480

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888