Klasická taxislužba vs. aplikácie a ich výhody a nevýhody

Klasická taxislužba vs. aplikácie a ich výhody a nevýhody

V súčasnosti klasická taxislužba odoláva trendom, ktoré prinášajú moderné technológie. Keď potrebujete taxík, musíte si ho zavolať. Dispečer vám orientačne povie, o koľko minút pre vás taxík príde. Cesta mobilnej aplikácie je jednoduchšia. Otvorte aplikáciu, zistite, ktoré auto je k vám najbližšie a sledujte, ako k vám smeruje. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, kedy je ktorá služba výhodnejšia.

Ako funguje taxislužba a ako sa odveziete prostredníctvom aplikácie?

Klasická taxislužba ako ju poznáme je jedna firma a pod svojou značkou prevádzkuje viac vozidiel. Preprava osôb je v tomto prípade zamestnaním a je väčšia pravdepodobnosť, že sa s vodičom taxislužby stretnete častejšie. Taxislužba je odkázaná na počet automobilov, ktoré má v prevádzke. Stane sa, že sú všetky obsadené a na voľné auto si musíte počkať.

Prepravu osôb prostredníctvom aplikácie prevádzkujú rôzni ľudia. Aplikácia im dodáva technickú podporu a službu pod značkou, čo zabezpečuje kvalitu služby pre koncového zákazníka. V aplikácii vidíte, aké auto pre vás príde, môžete si ho dokonca vybrať, viete ŠPZ, poznáte meno vodiča a jeho hodnotenie skôr ako k nemu do auta sadnete. Pri neplánovanej akcii po práci vám aplikácia nepomôže. Drink taxi áno. Domov bezpečne odvezie vás, aj vaše auto.

Klasická taxislužba vs. aplikácie – aký je v nich rozdiel?

Taxislužba ponúka jazdy v rámci mesta a určitého okruhu za rovnakú cenu, či prejdete 5 km alebo 7. Pri jazde za určený okruh, taxikár zapne tachometer a cenu sa dozviete, až keď vás taxislužba dopraví do cieľa. V aplikácii sa cenu jazdy dozviete vopred. Vodič má v mobile rovnaké informácie, ako zákazník, ktorého preváža. V rámci mesta vás cena za odvoz cez aplikáciu môže vyjsť drahšie.

Taxislužba vo väčšine prípadov umožňuje len platbu v hotovosti. Výnimočne ponúka platbu kartou. Aplikácia platbu v hotovosti neumožňuje. Stiahnete si ju do mobilu, pri registrácii zadáte číslo platobnej karty a cenu jazdy cez aplikáciu aj zaplatíte. Keď ste s vodičom a jeho jazdou spokojní, môžete mu poslať aj prepitné. Mobilná aplikácie je prehľadná a o platbe posiela okamžité potvrdenie. Cena sa v priebehu jazdy nemení a vodič si ju nemôže svojvoľne navýšiť.

Reklamácie v taxislužbe nie sú bežné. Recenziu na taxislužbu napíšete, ale podrobnejšie to nikto nerieši. V mobilnej aplikácii si skúsenosti s taxislužbou prečíta každý, kto sa rozhodne ju používať, aj preto na negatívne reakcie majiteľ aplikácie reaguje a snaží sa vzniknuté situácie riešiť. Ďalším sťažnostiam sa chce vyhnúť. Starostlivosť o zákazníka je v tomto prípade na oveľa lepšej úrovni. Hodnotenie zákazníkov nezvyšuje len kvalitu poskytovaných služieb, ale aj bezpečnosť vodičov. Aplikácia ich na agresívnych zákazníkov upozorní.

Hľadáte spoľahlivú taxislužbu v Malackách? Objednajte si taxík spoločnosti Mareka Frialu. Okrem prepravy osôb zabezpečujeme aj kuriérske služby. Neváhajte sa na nás obrátiť.

Štúrova 141 90101 Malacky
tel.: +421903266227

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888