Lineárne moduly a aktuátory – čo sú to za zariadenia?

Lineárne moduly a aktuátory – čo sú to za zariadenia?

Lineárne moduly a aktuátory sú zariadenia, ktoré kombinujú mnoho aplikácií lineárneho pohybu a môžu vďaka vysokej tuhosti niesť vyššie zaťaženie. V priemysle si lineárne moduly a aktuátory už našli svoje miesto. Sú mimoriadne univerzálne, poskytujú pohyb v mnohých rovinách, vďaka nim rozšírite svoj viacosový systém do pokročilých rozmerov. 

Ako fungujú lineárne moduly a aktuátory?

Lineárne moduly a aktuátory majú mechanickú konštrukciu, ktorá zabezpečuje horizontálny alebo vertikálny lineárny pohyb. Môže byť tiež kombinovaný do špecifického pohybového mechanizmu. Napríklad do viacosového pohybu, bežne označovaného ako os XY, os XYZ atď. Jednou zo zaujímavostí je, že lineárne moduly majú v rôznych odvetviach svoje špecifické názvy. Môžeme sa stretnúť s názvami ako lineárne moduly s pohonom ozubeným remeňom, lineárne moduly s pohonom guličkovou skrutkou, lineárny modul, posuvné stoly s vodiacimi tyčami, posuvné stoly s koľajnicovým vedením, KK lineárne moduly s koľajnicovým vedením a guličkovou skrutkou. K lineárnym modulom potom ponúka servomotory a krokové motory.

Základné lineárne moduly a aktuátory pozostávajú predovšetkým z profilovaného krytu, najčastejšie vyrobeného z hliníka, ktorému vďačí za svoju tuhosť a prenos vyšších zaťažení. Moduly umožňujú použitie väčšiny spôsobov pripojenia a sú univerzálne. Niektoré sú poháňané guľôčkovou skrutkou, iné využívajú na pohon ozubený remeň alebo ozubenú tyč. 

Predajca lineárnych modulov a aktuátorov

Hľadáte spoľahlivého predajcu pre lineárne moduly a aktuátory? Spoločnosť matis Slovakia s.r.o. so sídlom ponúka široký a kvalitný sortiment komponentov lineárnej techniky. Už niekoľko rokov pôsobíme ako dcérska spoločnosť českej firmy matis s.r.o. so sídlom v Brne.

V našej ponuke nájdete rôzne komponenty lineárnej techniky a komponenty pre pohony a stavbu strojov. V rámci lineárnej techniky u nás nájdete vodiace tyče, guličkové skrutky a lineárne moduly s pohonom. Nami ponúkané stavebné prvky pre pohony, prevody a mechanizáciu obsahujú predovšetkým ozubené kolesá a hrebene, reťazové prevody, remene a remenice, kĺby a kĺbové hriadele, spojky, voľnobežky, kĺbové oká, zverné puzdrá a ostatné strojárske súčasti. Treťou skupinou nášho sortimentu sú závitovkové prevodovky, kužeľové prevodovky, zdvižné prevodovky a motory. Všetok spomínaný tovar si môžete prezrieť na našom e-shope, prípadne v našich katalógoch, ktoré vám radi bezplatne pošleme na vyžiadanie. Dané komponenty dodávame priamo zo skladu v Brne. Na Slovensku sme zriadili sklad našich základných produktov v Prievidzi, kde sú pre vás neustále pripravené k osobnému odberu. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

Max Brose 7 97101 Prievidza
tel.: +421948096166

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888