Odvoz stavebného odpadu sa podieľa na zvýšení opätovného využitia materiálov a ich recyklácie

Odvoz stavebného odpadu sa podieľa na zvýšení opätovného využitia materiálov a ich recyklácie

Odvoz stavebného odpadu na príslušné miesto výrazným spôsobom eliminuje vznik čiernych skládok. Takýto odpad je najčastejšie tvorený betónom, dlaždicami, obkladačkami a tehlami, resp. ich kombináciou. Je produkovaný pri realizácií stavebných prác ako je výstavba, oprava či rekonštrukcia nehnuteľností, prístavieb, chodníkov, plotov, múrikov a pod. Nemožno zabúdať, že čím väčší stavebný projekt, tým viac stavebného odpadu.

Prečo osloviť firmu na odvoz stavebného odpadu

Podľa Európskej environmentálnej agentúry tvorí stavebný a demolačný odpad v priemere takmer tretinu celkovej produkcie odpadu v Európskej únie. Aj preto je otázka legálneho uloženia stavebného odpadu v súčastnosti čoraz viac aktuálna. Veľký dôraz sa kladie nielen na samotný odvoz stavebného odpadu, ale aj jeho ekologickú likvidáciu. Odvoz stavebného odpadu ako služba, ktorú ponúkajú viaceré firmy v Bratislave, je zvyčajne využívaná pri prerábaní, demolácií alebo budovaní rôznych objektov. Pri týchto činnostiach dochádza k likvidácií staršieho stavebného materiálu. Ako o každý odpad, aj o tento sa treba náležite postarať. Efektívnym a pohodlným riešením je práve firma, ktorá zabezpečí odvoz stavebného odpadu. Tak vám nebude zavadzať na dvore či záhrade. Ešte predtým sa skúste zamyslieť, či takýto odpad neviete využiť na niečo iné, príp. ním pomôcť susedovi pri jeho stavebných plánoch. Každopádne, určite ho nevyhadzujte do komunálneho odpadu či nebodaj do prírody, ale oslovte firmu špecializujúcu sa na odvoz stavebného odpadu.

Odvoz stavebného materiálu a príroda

Odvoz stavebného odpadu je bez akýchkoľvek pochýb kľúčovou zložkou pri zlepšení postupov obehového hospodárstva, keďže sa podieľa na zvýšení opätovného využitia materiálov a ich recyklácie. Odvoz stavebného odpadu predstavuje elimináciu odpadu, ktorý nepodlieha významnejšiemu rozkladu ani rozpadu. Výhodou je, že takýto odpad je možné upraviť, teda podrviť a následne využiť ako betónovú drť alebo na rozličné zasypávacie či rekonštrukčné práce. Čiže odvoz stavebného odpadu podporuje ekologickejšie využite tejto komodity, čím prispieva k menšiemu zaplňovaniu skládok. To zároveň vedie k úspore nákladov vynaložených na ťažbu či kúpu nových materiálov, a tým dochádza k šetreniu prírodných zdrojov. Odvoz stavebného odpadu je dôležitým spojivom v tomto pomyselnom ekokruhu, ktorý chráni prírodu. Stavebný odpad je totiž častou súčasťou tzv. čiernych skládok, ktoré vznikajú v prírode (zvyčajne na okraji lesa, na lúke za obcou či mestom).

O odvoz stavebného odpadu a jeho následné uskladnenie sa postará firma RBM speed. Pri menších búracích prácach ponúkame aj možnosť naloženia do Big Bag-ov. Výsledná cena závisí od množstva a druhu stavebného odpadu. Odvoz stavebného odpadu zabezpečujeme pre súkromné osoby, stavebné firmy i organizácie. Taktiež predávame kamenivo a prevádzkujeme aj štrkovňu v Trnave.

149 91905 Trstín
tel.: +421905386196

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888