Čo je to revízia a bleskozvody?

Čo je to revízia a bleskozvody?

Revízia elektrického napätia úzko súvisí s bleskozvodmi. Je to overenie stavu bleskozvodov, a to z hľadiska ochrany a bezpečnosti. Normy ochrany a bezpečnosti sa dajú definovať, ako splnené pokiaľ elektrické zariadenie vyhovuje príslušným ustanoveniam vyhlášok a technickým normám. V skrátenej verzií je revízia jednoducho činnosť, ktorá je vykonávaná na bleskozvode. Vďaka nej si môžeme byť naozaj istí, že bleskozvod je plne vybavený voči blesku.

Vyhotovenie revíznej správy zabezpečujú profesionálne firmy

Pokiaľ potrebujete revíznu správu je dobré vybrať si firmu, ktorá sa venuje presne týmto službám. Je dobré osloviť práve profesionálov, ktorí majú skúsenosti s prevádzkovaním trafostaníc, revízií, bleskozvodov či s vysokonapäťovými rozvodmi. Takáto spoločnosť vám jednoznačne zabezpečí odbornosť v odvetví a taktiež prevedie aj skúšku bleskozvodov v dohodnutom termíne. Netreba podceňovať elektrické zariadenia, pretože je to vysoko technická záležitosť, ktorá nesie so sebou istý druh zodpovednosti. Elektrické zariadenia, vysokonapäťové rozvody a bleskozvody treba brať v plnom nasadení a vážne. Tieto systémy odpovedajú zvýšeným technickým požiadavkám, a preto je toto odvetvie hodné profesionálov a odborníkov. Pri rôznych menších objektoch je možné revíznu správu vyhotoviť aj do 24 hodín po objednávke klientom. Takáto východisková revízia je uložená vždy u prevádzkovateľa, aby mohla byť prístupnou pre orgán odborného a štátneho dohľadu.

Je pravidelná revízia bleskozvodu nutnosťou?

Netreba zabúdať na to, že pravidelná revízia bleskozvodu či akéhokoľvek elektrického zariadenia je naozaj nutnosťou. Táto činnosť je stanovená v určitých termínoch a je samozrejme teda vykonávaná profesionálne a v pravidelnom čase. Pravidelná lehota revízie je stanovená vyhláškou Ministerstva práce a obkolesuje ju niekoľko noriem. Táto správa, ako je už vyššie uvedené je uložená u daného prevádzkovateľa. Elektrické zariadenia a bleskozvody netreba brať na ľahkú váhu a jednoznačne si zaslúžia dávku odbornosti a profesionality. Pokiaľ sa rozhodnete pre firmu, ktorá vám spracováva takýto typ práce je vhodné sa ubezpečiť, že má za sebou istú prax v energetike a môžete sa na ňu plne spoľahnúť. Dôležitá je efektívnosť, odbornosť a samozrejme znalosť problematiky.

Sme spoločnosť RELCO Slovakia, s.r.o., ktorá vám podáva profesionálnu pomoc v oblasti energetiky. Nemáme problém zabezpečiť rekonštrukcie či opravy, novostavby a rôzne objekty inžinierskych sietí. Našou výhodou je dlhoročná skúsenosť v tomto obore. Neváhajte sa na nás obrátiť. Radi vám poskytneme poradenstvo a taktiež vyriešime vašu požiadavku či problém. Náš tím je plne na to pripravený. Neváhajte a pokojne nás kontaktujte už dnes.

Chotárna 240 /15 94901 Nitra
tel.: +421903240066

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888