Akú životnosť má elektromotor?

Akú životnosť má elektromotor?

Elektromotor je prístroj ako každý iný a aj on má svoju životnosť. Vo všeobecnosti sa väčšina výrobcov snaží vyrobiť elektromotory so životnosťou 10 a viac rokov. Najväčší vplyv na životnosť elektromotora má určite jeho využitie. Kým vo fabrikách musí elektromotor pracovať na plný plyn, v domácom prostredí sa využíva v menších frekvenciách, čo má za následok aj jeho dlhšiu životnosť.

Ako si vybrať elektromotor?

Využitie elektromotorov v praxi má svoje opodstatnenie. Elektromotory sú najrozšírenejšou pohonnou jednotkou ako v priemysle, tak aj v domácnostiach. Ako si však vybrať ten správny elektromotor? Pri výbere správneho elektromotora je potrebné mať na pamäti množstvo faktorov, z ktorých najzákladnejším je zabezpečiť, aby ste si vybrali elektromotor, ktorý zodpovedá napätiu v sieti. Netreba pritom zabúdať ani na prostredie v ktorom bude elektromotor umiestnený a inštalovaný. Pretože aj teplo a vlhkosť ovplyvňujú výkon a životnosť vášho elektromotora. Ďalším dôležitým faktorom je rýchlosť elektromotora, pracovný cyklus a zaťaženie. Ak to aj napriek viacerým faktorom bude pre vás španielska dedina neváhajte sa obrátiť na odborníka, ktorý vám hravo poradí s výberom.

Prečo sú opravy elektromotorov výhodné?

Funkčnosť a životnosť elektromotorov je dôležitým faktorom, ktorý nám v konečnom dôsledku ušetrí nemalé investície. Len v samotnej domácnosti nájdete niekoľko desiatok elektromotorov, ktorých služby využívajte na dennej báze. Ak však už nastane čas, že elektromotor skončí svoju púť, nemusí to hneď znamenať jeho definitívny koniec. Existuje totiž niekoľko spôsobov ako pomocou opravy elektromotorov predĺžiť ich životnosť. Najznámejším spôsobom opravy elektromotorov je práve prevíjanie elektromotora. Poškodené vinutie sa opraví správnym previnutím a elektromotor tak môže opäť veselo fungovať. Ak je vinutie v poriadku problém môže byť v ložiskách. Aj v tomto prípade je možné opraviť, vymeniť a dokonca aj elektromotor servisovať. Vždy zvážte všetky aspekty vplývajúce na činnosť elektromotora, aby ste predĺžili jeho funkčnosť a životnosť.

Nezabudnite, že množstvo elektromotorov dokáže chytiť druhý dych, alebo predĺžiť ich životnosť. Záleží len na tom, ako ich využívame a ako sa o nich staráme. Pri oprave elektromotorov, tak neváhajte využiť služby odborníkov z MEZ Milko, ktorí majú dostatočné skúsenosti s repasovaním elektromotorov.

Slavkovská 720 06001 Kežmarok
tel.: +421524522258

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888