Ihličnaté stromy – úchvatná ozdoba každej záhrady či dvora

Ihličnaté stromy – úchvatná ozdoba každej záhrady či dvora

Aké stromy ozvláštnia každý priestor? Predsa ihličnaté stromy, ktoré sú synonymum mohutnosti, jedinečnosti, útulnosti a neopakovateľného čara. Rozhodne nie sú iba vianočnou záležitosťou. Práve naopak, ihličnaté stromy sú celoročným vždyzeleným doplnkom záhradiek, dvorov, sadov, alejí aj parkov.

Ihličnaté stromy potrebujú dobrú pôdu a primeraný priestor

Ihličnaté stromy môžete vysádzať jednotlivo alebo v skupinkách. Hodia sa ako dekorácia do záhradnej skalky, avšak sú vďačnou drevinou aj pri vysádzaní živého plota. Keďže ihličnaté stromy neopadávajú, poskytujú skvelé útočište pre budovanie hniezd. Čiže ak obľubujete vtáčí spev, ihličnaté stromy (a stromy vo všeobecnosti) by nemali na vašom pozemku chýbať. Na e-shope rastlinkaren.sk nájdete viaceré ihličnaté stromy ako céder himalájsky, sekvoja vždyzelená či mikrobiota krížolistá. Nech už si vyberiete akékoľvek ihličnaté stromy, nezabúdajte na dve základné aspekty – vhodná kvalita pôdy a dostatočný priestor na rast. Je zrejmé, že menšie ihličnaté stromy môžete vysádzať v menších rozstupoch. A že väčšie ihličnaté stromy budú pre svoj rast vyžadovať väčší priestor.

Ozdobte priestor ihličnatými stromami – nebudete ľutovať

Sme presvedčení, že ihličnaté stromy dodajú celému pozemku estetický charakter a zdôraznia prírodný ráz. Počas slnečných dní poskytnú príjemný tieň pre trávnik a kvety (letničky, trvalky, jednoročky, sukulenty, bylinky a i.). Koniec-koncov, počas letných mesiacov zaiste aj vy vyhľadávate tienisté miesta, aby ste si na lehátku či deke prečítali knihu, popočúvali hudbu alebo sa venovali iným obľúbeným aktivitám. Dobrá rada na záver – ihličnaté stromy odporúčame vysadiť v dostatočnej vzdialenosti od stavby. Rastúce korene by totiž mohli narušiť statiku objektu. Ideálnym miestom je centrum záhradky, príp. oplotenie alebo skalka, kde sa ihličnaté stromy budú nádherne vynímať. Náš sortiment zahŕňa rozmanitý výber rastlín aj stromov, a to nielen do exteriérov, ale aj interiérov. Letničky, trvalky, balkónovky, cibuľoviny, popínavé či izbové kvety, ale aj palmy, bambusy, trávy či exotické rastliny – z našej ponuky si rozhodne vyberiete.

Prečítajte si tiež:

Hviezdoslavova 587 /24 96231 Sliač
tel.: +421908934680

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888