Prečo je poľnohospodárstvo dôležité pre všetkých?

Prečo je poľnohospodárstvo dôležité pre všetkých?

Poľnohospodárstvo je odvetvím či oblasťou, ktorá je dôležitá naozaj pre všetkých. Z odborných definícii vychádza, že poľnohospodárstvo je odvetvím hospodárstva, ktoré pozostáva z rastlinnej výroby a živočíšnej výroby. Hlavnou úlohou poľnohospodárstva je zabezpečenie potravín pre obyvateľstvo. Avšak, poľnohospodárstvo sa stará aj o výrobu potravy pre zvieratá, výrobu krmovín či prípravu surovín pre vybrané odvetvia priemyslu.

Čo je to poľnohospodárstvo?

Poľnohospodárstvo je známe ja pod inými pomenovaniami, a to napríklad ako poľnohospodárska výroba alebo ako agrikultúra či agrárna kultúra. Známe je aj zastarané pomenovanie zemedelstvo, ktoré sa dnes používa už len veľmi ojedinele. Ako vychádza aj zo samotných názvov, poľnohospodárstvo je kultúrou obrábania zeme a starostlivosti o pôdu, rastlinstvo a živočíšstvo s účelom produkcie potravín či krmovín. Pre samotnú prírodu je poľnohospodárstvo nevyhnutné. Obrábanie pôdy, jej prekyprovanie či starostlivosť o ňu sú nevyhnutné.

Rovnako, nevyhnutné je aj pestovanie rastlín a plodín, ktoré môžu byť ďalej využité ako potrava pre človeka alebo ako krmivo pre zvery či ako špecifický produkt pre vybrané oblasti priemyslu. Zároveň, nevyhnutná je aj starostlivosť o poľnohospodárske zvieratá a ich využitie k produkcii vybraných potravín či ako poľnohospodárske zvieratá na prácu. V poľnohospodárstve všetko spolu súvisí a vytvára jeden harmonický celok, ktorý je potrebné udržiavať. Pri kvalitne odvedenom poľnohospodárstve tak benefituje človek aj príroda.

S poľnohospodárstvom súvisí výroba potravín pre človeka aj výroba krmovín pre zvieratá

Podobne ako človek aj zvieratá potrebujú jesť celoročne. Neodmysliteľnou súčasťou poľnohospodárstva je teda pestovanie, obrábanie, zber a spracovanie či uskladnenie krmovín pre zvieratá. Rôzne druhy poľnohospodárskych zvierat pritom vyžadujú odlišné potraviny. Kým na jar, počas leta alebo na jeseň mnohé dokážu konzumovať potravu z voľnej prírodu – najčastejšie spásať trávu, počas zimy je potrebné zvieratá kŕmiť špeciálny krmivom.

Dôležitý je pritom najmä celkový spôsob pestovania, žatvy či zberu, ako aj spôsob balenia a uskladnenia krmovín tak, aby vydržali v bezpečí počas celej zimy. So zberom a konzervovaním krmovín pre zvieratá je preto vhodné sa obrátiť na profesionálov, ktorí zabezpečia, aby krmoviny ostali kvalitne uskladnené, v suchu a chránené pred škodcami, hmyzom či inými živočíchmi.

Spoločnosť AGROTRIP, s.r.o. poskytuje poľnohospodárske služby v oblasti zberu a konzervovania krmovín pre maloodberateľov a lisovania do hranatých balíkov. Poskytujeme tiež kompletné služby v rámci zberu a konzervovania objemových krmovín vysoko výkonnou strojovou linkou. Neváhajte nás kontaktovať, sme tu pre vás.


Búčska cesta 995 94342 Gbelce
tel.: +421908428607

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888