Dámske parfumy sú stále opradené tajomstvom. Čo o nich hovorí história?

Dámske parfumy sú stále opradené tajomstvom. Čo o nich hovorí história?

Dámske parfumy, ale aj parfumy všeobecne, sú tu s nami tisícročia a stále nás neprestali fascinovať. Vôňa dokáže upútať natoľko, že si ju dokážeme vybaviť aj po mnohých rokoch. Parfumy sa používali už v antike, kedy slúžili najmä ako dary pre bohov, ale používali sa aj na balzamovanie tiel. Fľaštička vône, ktorú máte odloženú na poličke, skrýva však omnoho viac zaujímavostí a tajomstiev.

Dámske parfumy a prvé nositeľky

Dámske parfumy nosili už typické predstaviteľky Egyptskej ríše. Kleopatra používala na zvádzanie mužov vonné oleje zo škorice, kardamónu, lotosu, kosatca či šafranu. Santalové drevo, ambru či vzácne kvety, po tých siahala zas Nefertiti. Egypťania už v tých dobách uchovávali vône vo flakónoch, zväčša z alabastru či ónyxu. Neskôr Gréci prišli s objavom korenistých vôní.

Zánik parfumérstva a dámskych parfumov

Silný rozmach parfumérstva a dámskych parfumov zažil Rím, ktorý bol istú dobu považovaný za hlavné mesto parfumov. Veľký objav v odbore spravili Arabi, ktorí objavili techniku destilácie, vďaka čomu sa vznikli nové vône, ako napríklad pižmo. V tom období však v Európe začalo parfumérstvo pre rozmach kresťanstva upadať. Úpadok odvrátili až križiacke vojny a pribúdajúcimi rokmi sa Európa stala centrom parfumovského priemyslu. Prvé miešané originálne parfumy ako ich poznáme začali vznikať v 14. storočí.

S dámskymi parfumami k prvej značke

Prvá značka parfumov vznikla o dve storočia neskôr vo Florencii. Išlo o pôvodne lekáreň pripravujúcu najmä oleje a liečivá, ktorá dostala zákazku výrobu dámskej vône od Catherine de Medici. Lekáreň pre úspech svoje zameranie zmenila na výrobu a predaj parfumov, a funguje dodnes. V 18. storočí sa parfumovou veľmocou stalo Francúzsko, ktoré je zaň považované dodnes. Preto si práve tam internetová parfuméria Lux Parfém necháva miešať a pripravovať dámske parfumy, ale aj pánske parfumy, podľa originálnych receptúr svetových značiek. Francúzsko prišlo s novými spôsobmi získavania vôní a výrobe syntetických náhrad. Práve tieto objavy prispeli k zlacneniu parfumov a ich lepšej dostupnosti aj pre širokú verejnosť.

Parfuméria Lux Parfém ponúka vône vo vysokej kvalite, ktoré dlho vydržia a sú na nerozoznanie od originálov, v rôznych veľkostiach, podľa vašich preferencií. Vo svojom sortimente ponúka dámske i pánske vône luxusných svetových značiek ako napríklad Giorgio Armani, Dolce&Gabana, Carolina Herrera, Calvin Klein, Hugo Boss či iné alternatívy parfumov. Popri tom ponúka zvýhodnené sady parfumov, ktoré okrem toho, potešia aj ušetria.


Nám. SNP 22 97271 Nováky
tel.: +421911197207

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888