Dôvody, prečo sa vám janská zapekacia miska zíde pri varení i pečení

Dôvody, prečo sa vám janská zapekacia miska zíde pri varení i pečení

Janská zapekacia miska býva súčasťou snáď každej domácnosti už od nepamäti. Dôvodov, prečo je janská zapekacia miska skvelým pomocníkom v kuchyni je hneď niekoľko, predovšetkým je to však materiál, z ktorého je janská zapekacia miska vyrobená. Janská zapekacia miska vydrží tak vysoké teploty v trúbe, ako i nízke teploty v chladničke. Ako je to možné? A aké ďalšie výhody janská zapekacia miska ponúka?

Janská zapekacia miska a jej špeciálne vlastnosti

Janská zapekacia miska je vyrobená zo špeciálneho varného skla. Varné sklo sa, na rozdiel od klasického skla, vyrába zo špeciálnej zmesi, ktorá obsahuje oxid kremičitý, oxid boritý či oxid hlinitý. Aj z toho dôvodu sa varné sklo, z ktorého sa janská zapekacia miska vyrába, nazýva i borosilikátové sklo. Tieto sklenené misky tak disponujú takými chemickými a fyzikálnymi vlastnosťami, ktoré zvyšujú ich mechanickú odolnosť voči rozbitiu.

Keďže sa vyrába pri vyšších teplotách, má výbornú žiaruvzdornosť a vydrží teplotu až do 280°C. Janská zapekacia miska je zároveň i chemicky odolná voči väčšine druhov kyselín a iných chemických látok. Práve vďaka všetkým týmto vlastnostiam je janská zapekacia miska dokonalou voľbou každej gazdinky. Všeobecne sklo je výborným pomocníkom v kuchyni.

Janská zapekacia miska je, podobne ako titánové pekáče, výbornou voľbou v potravinárstve, varení i pečení. Špeciálny materiál, z ktorého sú janské zapekacie misky vyrábané, sa dá navyše výborne využiť i v lekárstve, optike, laboratóriách či na vedecké účely.

Výhody janskej zapekacej misky

Pýtate sa, prečo je varenie v janskej zapekacej miske skvelým riešením? Vďaka spôsobu zhotovenia janskej zapekacej misky i materiálu, z ktorého je zhotovená, sa z nej pri varení či zapekaní neuvoľňujú škodlivé látky do pokrmov. Túto vlastnosť majú taktiež titánové hrnce, panvice či titánové pekáče.

Ďalšou výhodou janského skla je, že sa pokrm pripraví oveľa rýchlejšie ako v klasickej kovovej mise a navyše zostane dlhšie teplé. Janská zapekacia miska tak udrží večeru teplú a pripravenú na podávanie aj pre oneskorencov. Janské sklo je navyše neporézne, čo znamená, že do seba nenasáva žiadne pachy a chute z jedál a taktiež sa ľahko umýva.

Jednou z ďalších výhod, ktoré janská zapekacia miska ponúka je i naozaj extrémne dlhá životnosť. Janská zapekacia miska vám v domácnosti vydrží pokojne aj 50 rokov a vďaka tomu, že je priesvitná, sa môžete vyvarovať pripáleniu vášho obeda či večere.

Naša spoločnosť LUBA Group s.r.o. vám prostredníctvom eshopu NajTitánovýriad.sk ponúka kvalitný titánový riad, sklenené zapekacie misky, ale tiež rôzne doplnky do kuchyne, pokrievky či sklenené formy na pečenie. Prezrite si náš internetový obchod a v prípade záujmu nás kontaktujte.


109 96501 Ladomerská Vieska
tel.: +421911349646

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888