UV sterilizátor – čo sa mení vo vode po sterilizácii?

UV sterilizátor – čo sa mení vo vode po sterilizácii?

UV sterilizátor zabezpečuje dezinfekciu vody pomocou ultrafialových lúčov. Na výrobu UV svetla sú potrebné vysoko špecializované UV sterilizátory s radiátormi obsahujúcimi ortuťové pary. UV lúče eliminujú kmene baktérií, ale aj vírusy a roztoče, teda parazity žijúce vo vode. Proces prebieha v reakčnej komore. Z UV sterilizátora vyteká voda bez baktérií, rias, húb a vírusov a nezachováva ani UV lúče. Je bezpečná pre zdravie ľudí aj zvierat.

Sterilizátor ako ekologická ochrana vody

UV lúče neovplyvňujú fyzikálno-chemické vlastnosti vody, teploty, pH, zloženia. Jedinou zmenou je odstránenie nežiaducich mikroorganizmov z vody. Ich odstránenie často prispieva k zmiznutiu zápachu alebo farby - ale inak zloženie vody zostáva nezmenené. Malo by sa tiež pamätať na to, že podmienkou efektívnej prevádzky UV sterilizátora je výber vhodnej dávky UV lúčov. Príliš nízka dávka len čiastočne zlepší stav. Ak sa používajú na filtráciu vody, nesmú byť škodlivé. UV sterilizácia nie je pre ľudí škodlivá, pokiaľ nie sú vystavení priamemu ultrafialovému svetlu. Z tohto dôvodu mechanizmus žiarovky s k nej pripojeným UV vláknom je možné spustiť, iba ak je v reakčnej komore, t.j. vo vnútri UV sterilizátora.

Sterilizátor a výhody jeho použitia

UV sterilizátor vody sa používa na úpravu vody v potravinárskom priemysle, napríklad aj pri výrobe piva a vína. Využitie nachádza taktiež v stravovacích zariadeniach, hoteloch a apartmánoch. Jeho úlohou je získanie vody bez prírastkov, cudzích pachov a znečisťujúcich látok. Používa sa tiež v akváriách, pri bazénovej technike. Zdravá voda je základom zdravého života a stojí za to sa o ňu vopred starať. Dezinfekcia vody UV lúčmi je jednoducho najúčinnejšia. Vyhýba sa úprave vody chemikáliami. Pôsobenie UV žiaroviek nemení zloženie samotnej vody a nezanecháva stopy pachu ani chuti. Voda sa stáva krištáľovo čistou, baktérie, huby a najmä riasy hynú. Výhody UV sterilizátora sú v jeho efektívnosti, ekologickosti a spoľahlivosti. UV filtrácia je relatívne lacná, pretože spotreba energie je minimálna.

Spoločnosť MarWell Trade s.r.o. je rodinná firma, ktorá je ochotná poskytovať vynikajúce služby. Snažíme sa ponúknuť našim zákazníkom čo najkvalitnejšie a cenovo dostupné produkty. Ako firma sa stále snažíme zdokonaľovať a využívať EKO-friendly postupy. V roku 2014 sa naše služby rozrástli o prevádzkovanie eshopu faktlacne.sk, ktorý bol zameraný hlavne na repasované kancelárske počítače a notebooky. Odvtedy boli do nášho sortimentu pridané skladané herné počítače a pracovné LED svetlá. Taktiež ponúkame germicídne UVC žiariče od firiem Promos a Prolux. Profesionálne služby, moderné zariadenia a zaškolení zamestnanci sú zárukou spoľahlivého nákupu u nás, neváhajte nás kontaktovať.

125 96263 Pliešovce
tel.: +421948004348

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888