Na čo slúžia pracovné rukavice pre hasičov?

Na čo slúžia pracovné rukavice pre hasičov?

Pracovné rukavice pre hasičov sú bezpečnostným doplnkom pre každého hasiča. Hasiči pri svojej práci prídu do kontaktu s rozličnými predmetmi takmer každý deň. Môže ísť o horúce predmety, ostré predmety, nebezpečné predmety, na manipuláciu, s ktorými je nevyhnutné použitie pracovných rukavíc vysokej kvality a odolnosti. Pracovné rukavice pre hasičov sú navrhnuté tak, aby hasičom umožňovali ľahký a neobmedzený pohyb rúk a zároveň vysokú bezpečnosť.

Prečo nesmú pracovné rukavice pre hasičov chýbať v hasičskej výbave

Pýtate sa prečo nesmú pracovné rukavice pre hasičov chýbať v hasičskej výbave hneď v niekoľkých kategóriách? Odpoveď je jednoduchá a celkom jasná. Výkon hasičského povolania si vyžaduje sto percentný výkon a nasadenie v rozličných situáciách. Aby hasiči mohli zvládnuť prácu i v náročných podmienkach, spoľahlivé a vysokokvalitné pracovné oblečenie a pracovné rukavice sú pre hasičov nevyhnutné.

Či už sú hasiči privolaný k požiaru, odstraňujú následky prírodných katastrof, pracujú v náročnom teréne či sú privolaný k dopravnej nehode, ruky musia mať vždy v bezpečí. Práve ruky prichádzajú najčastejšie ako prvé ku kontaktu s rozličnými predmetmi, rôznych povrchov a teplôt. Pracovné rukavice spolu s pracovným odevom a pracovnými topánkami musia byť maximálne bezpečné a spĺňať náročné kritéria a testovania vyžadujúce pre výrobu hasičských pracovných odevov a potrieb. Nákup pracovných rukavíc realizujte výlučne u špecializovaných predajcov hasičských potrieb, ktorý je zároveň oprávneným a overeným predajcom.

Aké druhy pracovných rukavíc sú súčasťou výbavy hasiča?

Hasičská výbava obsahuje niekoľko druhov pracovných rukavíc pre hasičov. Všetky pracovné rukavice majú svoje opodstatnenie, úlohu a využitie na špecifické činnosti. Asi najčastejšie používanými sú https://www.fire-shop.sk/hasicsky-vystroj/rukavice-zasah-praca/Rukavice-s-upletovou-manzetou/askoe-patriot-flame-fighter-detail, ktoré sú vyrobené zo špeciálnych materiálov a využívajú sa priamo pri zásahoch. Najčastejšie ide o štvorvrstvové celokožené rukavice s membránou a reflexnými prvkami. Zvršok zásahových rukavíc je vyrábaný zo špeciálnej vyčinenej hovädzej štiepenky, ktorá má vynikajúcu odolnosť voči oderu.

Ďalšou kategóriou pracovných rukavíc pre hasičov sú i špeciálne odchytové rukavice. Tie sú určené najmä na manipuláciu so zvieratami a na ich odchyt. Zaisťujú vysokú ochranu pred pohryznutím či poškriabaním. Vhodné sú nie len pre hasičov, ale aj pre mestských policajtov, útulky a v zoologických záhrách.

Medzi kategórie pracovných rukavíc pre hasičov samozrejme patria aj kožené rukavice k slávnostnej uniforme. Takéto biele kožené rukavice sú vhodné k slavnostnej uniforme, ako aj k čestnej stráži. Pôsobia elegantne a hasičskému povolaniu dodávajú noblesu, ktorú si pri dôležitých udalostiach zaslúži. Tieto ale i mnohé iné pracovné rukavice nakupujte na overenom e-shope predajcu hasičských potrieb.

Naša firma Firesystem, s. r. o. je vlastníkom a prevádzkovateľom prvého internetového obchodu na Slovensku, ktorý je zameraný na predaj hasičskej a záchranárskej výzbroje, výstroje pre bezpečnostné zložky, športovcov a ostatné záchranné zložky. V našej ponuke nájdete profesionálne vysokokvalitné hasičské pracovné rukavice.


501 02321 Korňa
tel.: +421907510375

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888