Pelety ako efektívna a ekologická voľba vykurovania

Pelety ako efektívna a ekologická voľba vykurovania

K maximálnemu pohodliu v domácnosti prispieva efektívne vykurovanie. Skvelou alternatívou sú pelety. Nielenže sa postarajú o vysoko výkonné kúrenie, ale zároveň sú mimoriadne ekonomické. V porovnaní s plynovým či elektrickým vykurovaním vám môžu ušetriť takmer polovicu nákladov. Pelety sú navyše ekologické a právom patria k moderným vykurovacím systémom. Dokonca vám poslúžia aj po zhorení, keďže sú vynikajúcim hnojivom.

Čo sú pelety a aké majú výhody

Pelety predstavujú odpadový materiál získaný zo spracovania dreveného materiálu (najmä kôry, odrezkov, pilín a hoblín), ktorý je lisovaním stlačený do malých peliet. Z toho vyplýva, že pelety sú tvorené z bezpečných, ekologických a obnoviteľných materiálov, ktoré zbytočne nezaťažujú životné prostredie. Výhodou je, že pelety sa vo väčšine prípadov vyznačujú nízkym obsahom popola. A ak nejaký vznikne, pokojne ho môžete použiť ako kvalitné hnojivo do záhrady, ktoré je bohaté na nehorľavé minerálne zlúčeniny. Pelety sú obľúbené aj pre svoje minimalistické nároky na dopravu, obzvlášť v porovnaní s drevom. Môžete zabudnúť aj na namáhavé pílenie, sekanie či ukladanie – jednoducho si ich objednajte. Pelety sa vyznačujú prostým skladovaním. Postačí suchá a dobre vetrateľná miestnosť. Navyše, pelety sa vám nezačnú drobiť pri dlhodobejšom uskladnení a ani neabsorbujú vlhkosť. Taktiež k vám do kotolne neprenesú hmyzích škodcov či semienka buriny.

Pelety šetria kotol

K najväčším pozitívam patrí, že pelety sa postarajú o príjemné teplo domova bez zbytočnej námahy a častej návštevy kotolne. Preto ak túžite po modernom, efektívnom a zároveň pohodlnom vykurovaní, pelety sú ideálnou voľbou. Je zrejmé, že pri vykurovaní peletami potrebujete aj špeciálny kotol. Ten dnes dostať za pomerne rozumnú cenu a s mnohými funkciami, ktoré maximálne uľahčia jeho obsluhu a čistenie. Princíp používania je veľmi jednoduchý. Pelety postačí nasypať do zásobníka vo vnútri kotla. Ten si ich automaticky podá do ohniska, kde dôjde k ich zapáleniu a následnému horeniu. Pelety majú vysokú výhrevnosť a zaiste vás poteší aj fakt, že pri spaľovaní nevydávajú takmer žiadny dym, pretože obsahujú minimálne množstvo vody a majú optimálnu hustotou. Je dôležité podotknúť, že pelety šetria váš kotol, ktorý tak dosahuje maximálny výkon výhrevnosti, a to bez negatívnych dopadov na jeho dlhú životnosť.

Firma PALIVO – Impex, uhoľné sklady sa primárne venuje predaju a dovozu pevných palív. Naše produktové portfólio tvoria pelety, čierne a hnedé uhlie, uhoľné brikety, koks, ekohrášok a palivové drevo. Ponuku sme rozšírili aj o ozdobný kameň, štrk, záhradný kompost a zeminu, rašelinu, kameň v galónoch, drevené dlaždice, hranoly a i.


Zvolenská cesta 3734 /21 97405 Banská Bystrica
tel.: +421907437134

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888