Kde nájsť darčeky na každú príležitosť?

Kde nájsť darčeky na každú príležitosť?

Vedeli ste, že sa kedysi na Slovensku nedávali darčeky na narodeniny? Chýbali by vám darčeky na sviatky alebo by sa vám naopak uľavilo? Niekto rád dostáva darčeky, niekto rád obdarúva, niekto oboje a niekto ani jedno. Čo bolo najväčším alebo najdrahším darčekom na svete, a kde rýchlo nájsť darčeky pre každého pod jednou strechou si povieme v nasledujúcom článku.

Narodeniny v minulosti na Slovensku

Darčeky neboli vždy súčasťou oslavy narodenín. Kedysi sa na Slovensku výročia narodenia oslavovali iba v šľachtických a meštianskych rodinách. Na vidieku sa narodeninám spočiatku nevenovala pozornosť. Až v 20. storočí sa tento zvyk postupne rozšíril. Najprv u vidieckej inteligencie, a to skôr medzi evanjelikmi ako rímskokatolíkmi. Pri príležitosti narodenín sa spočiatku posielali písomné blahoželania na ozdobných blahoželaniach a až postupom času sa zaužívali osobné blahoželania a oslavy ako ich poznáme dnes.

Narodeniny v súčasnosti

Obrad okolo narodenín sa u nás nijak špecificky nerozvinul narozdiel od iných sviatkov. Dodnes zostali súčasťou rituálu bozk, podanie ruky, slovné blahoželanie, a prípadne, darčeky, prípitok a pohostenie. Hoci to bol najmä rodinný sviatok, časom sa začal oslavovať aj v kruhu blízkych priateľov či kolegov v práci.

Obdarovávanie

Darčeky nie sú súčasťou len narodenín, ale aj ďalších sviatkov a významných udalostí. Obdarovávanie má na nás pozitívne účinky. Aj štúdie dokazujú, že sa človek cíti lepšie, ak môže niekoho obdariť a potešiť darčekom. Darčeky zlepšujú sociálne puto medzi darcom a obdarovaným a tiež našu náladu. Kedy a komu ste naposledy darovali nejaké darčeky vy?

Zaujímavosti o darčekoch

Medzi najväčšie darčeky otužujúce vzťahy patrí zrejme Socha slobody pre USA od Francúzska pri príležitosti 100. výročia Deklarácie nezávislosti. K najdrahším darčekom môžeme zaradiť Tádž Mahal, mauzóleum z bieleho mramoru v blízkosti indického mesta Agra, ktoré dal postaviť cisár Shah Jahan. Visuté záhrady v Babylone vraj dal kráľ Nabuchodonozor II. z lásky svojej manželke alebo herečka Elizabeth Taylor dostala od manžela 69-karátový diamantový náhrdelník, ktorý sa vzala na udeľovanie Oscarov.

Narodeninové darčeky

Narodeninové darčeky nemusia mať hodnotu 69-karátového náhrdelníku či veľkosť Sochy slobody. Ak ste typ človeka, ktorý chce niekoho obdarovať, ale nevie čím, sú tu našťastie dielne a predajne, kde nájdete čokoľvek pre kohokoľvek. Či už svadobný dar pre známych, darček na meniny pre kolegu v práci alebo niečo milé pre partnera či partnerku. Keramika KUBO vyrába mnoho darčekových predmetov z keramiky, ale aj iných materiálov, ktoré potešia každého.

Keramika KUBO vyrába keramické hrnčeky a šálky pre najbližších alebo kolegov. Ponúka tiež keramické sošky a súpravy ako svadobný dar, ale aj tričká, stojany na víno či plyšové hračky a mnohé ďalšie darčeky. V širokom sortimente Keramiky KUBO nájdete vždy niečo pre každého.


Vojtaššákova 592 02744 Tvrdošín
tel.: +421910488250

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888