Výroba potravinárskej fólie a jej význam i využitie

Výroba potravinárskej fólie a jej význam i využitie

Výroba potravinárskej fólie sa realizuje najčastejšie z PVC alebo PE (polyetylén) materiálu. Zdravotná nezávadnosť, priehľadnosť, pevnosť, elasticita a pomerné nízka cena sú častými dôvodmi, prečo výroba potravinárskej fólie neustále napreduje. Nehovoriac o všestrannom využití a jednouchej manipulácii. Výroba potravinárskej fólie sa totiž končí jej navinutím na dutinku, ktorá uľahčuje jej používanie i skladovanie.

Výroba potravinárskej fólie a jej význam

Aktuálne je výroba potravinárskej fólie na vzostupe, keďže tento produkt má mnohoraké využitie. Ako z názvu vyplýva, výroba potravinárskej fólie predpokladá jej odbyt najmä v potravinárskej oblasti. Jej primárnym využitím je zabalenie potravín, mäsa či zvyškov jedla a ich ochrana pred vonkajšími vplyvmi (obschnutie, hmyz, vlhkosť, baktérie, pach a pod.). Aj preto je výroba potravinárskej fólie potrebná. Ide totiž o asi najpoužívanejší obal v kuchyniach. S výnimkou tekutín a potravín s redšou konzistenciou do neho zabalíte prakticky čokoľvek. A keďže je mimoriadne tenký, zbytočne nezväčšuje veľkosť zabaleného tovaru, čo oceníte pri ukladaní do chladničky či mrazničky. Fólia sa v chlade či teple veľmi nerosí, a tak vždy viete, čo je pod ňou. Výroba potravinárskej fólie je nastavená na produkt, ktorý je vo výslednej podobe hygienicky nezávadný, priehľadný, chemický odolný, mäkký, mrazuvzdorný, ale zároveň pevný a maximálne prispôsobivý. Na tovare bude doslova ako jeho druhá koža.

Výroba potravinárskej fólie a trvanlivosť

Výroba potravinárskej fólie napreduje vďaka obľúbenosti a všestrannému využitiu tohto produktu. Každodenne po ňom siahajú domácnosti, jedálne, reštaurácie i potravinové prevádzky a sklady, ktoré vítajú, že výroba potravinárskej fólie myslí aj na veľkoodber a oni môžu baliť svoje výrobky a ďalej ich distribuovať v bezpečnom obale. Výroba potravinárskej fólie má ešte jedno dôležité pozitívum vzhľadom na neustále sa zvyšujúce množstvo odpadu. Jeho veľkú časť tvorí o. i. aj vyhodené jedlo. Jeho trvanlivosť pomáha zvyšovať potravinová fólia, čo vedie k ďalšiemu dôvodu, prečo je výroba potravinovej fólie potrebná. Keďže fólia je bez chuti a zápachu, jedlo si zachová svoju arómu. Výroba potravinárskej fólie dbá na to, aby bola fólia pevná, elastická a mala vynikajúci priľnavý účinok. Systém jej fixácie na kotúč má umožniť ľahké rozvinutie a odtrhnutie. Výroba potravinárskej fólie napreduje aj vďaka jej neustále sa rozširujúcemu spôsobu využitia – pri sťahovaní (obalenie nábytku), kozmetike (pri aplikácii masky na tvár či vlasy) či v záhradke (obaľte rúčku motyky či rýľa potravinovou fóliou a dajte zbohom mozoľom).

Firma TRIAM sa zameriava na nákup a predaj obalových i baliacich materiálov aj výrobkov. Rozvoz poskytujeme vlastnou dopravou v čo najkratšom čase.

314 95652 Podlužany
tel.: +421387682649

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888