Alkoholové esencie a ich využitie pri výrobe destilátov

Alkoholové esencie a ich využitie pri výrobe destilátov

Alkoholové esencie sú aromatické látky, ktoré sa využívajú na ochutenie liehovín a dodanie arómy. Vďaka alkoholovým esenciám si môžete pripraviť vlastný originálny nápoj či nápoj, na ktorý máte momentálne chuťl. Alkoholové esencie sú ideálnou voľbou pri príprave alkoholických nápojov na rôzne oslavy, večierky či iné slávnosti v kruhu rodiny, priateľov alebo blízkych. Aké alkoholové arómy poznáme a ako sa používajú?

Alkoholové esencie a ich použitie

Použitie alkoholových esencií je jednoduché. Obsah fľaštičky alkoholovej esencie, ktorú si zakúpite v špecializovaných predajniach či eshopoch primiešate do neochuteného alkoholické nápoja. Ideálny alkoholický nápoj v prípade použitia alkoholovej esencie je vodka ale o domáca pálenka. Takéto druhy alkoholu sa totiž nevyznačujú vlastnou výraznou chuťou a tak zabezpečia príjemné vyniknutie alkoholovej esencie.

Vďaka rôznym alkoholovým esenciám tak môžu vzniknúť originálne nápoje, ktoré budú výborným spestrením pre návštevy, oslavy či rôzne životné udalosti. Alkoholové esencie sú vyrobené z prírodných látok a neobsahujú žiaden alkohol. Preto sú vhodné aj do nealkoholických nápojov či rôznych kokteilov. Na svoje si tak prídu všetky vekové kategórie.

Druhy alkoholových esencií

Na trhu v súčasnosti nájdete naozaj širokú ponuku rozličných druhov alkoholových esencií. Vybrať si môžete z tradičných príchutí, akými sú rum, whiskey či brandy, ale tiež z menej tradičných alkoholových esencií vhodných na večierky, ako napríklad pina colada alebo cuba libre. Ak máte radi tematické večierky, alebo chcete zapôsobiť na známych z inej časti zemegule, v ponuke nájdete alkoholové esencie pripomínajúce národné alkoholy z rôznych krajín, napríklad grécke Ouzo, slovenskú Borovičku či írsku Whiskey. Najmä pre dámy sú na trhu dostupné obľúbené likérové alkoholové esencie, ktoré dodajú tú správnu chuť každému likéru. Sú to napríklad esencie orieškový likér, vanilkový likér, či čokoládový likér.

Alkoholové arómy sa najčastejšie využívajú pri dochucovaní domácich páleniek z destilátov, ktoré sú vypálené v pestovateľských páleniciach. Dochucované bývajú najmú destiláty z jabĺk či iné menej výrazné destiláty a populárne alkoholové esencie používané pri týchto destilátoch sú najmä esencie ovocné, napríklad marhuľa, hruška, slivka či čerešňa.

V dnešnej dobe nájdete v ponuke alkoholové esencie od rôznych výrobcov, napríklad švédske alkoholové esencie, talianske esencie, novozélandské esencie a mnohé ďalšie. Na našom eshope uvartesipivo.sknájdete široký sortiment kvalitných alkoholových esencií do liehovín či esencie do piva a vína. Okrem toho u nás nájdete všetko potrebné na varenie vlastného domáceho piva a užitočné informácie o pive.

T. G. Masaryka 96001 Zvolen
tel.: +421915655315

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888