Prečo sú svadobné obrúčky nezameniteľným symbolom lásky

Prečo sú svadobné obrúčky nezameniteľným symbolom lásky

Svadobné obrúčky sa vyznačujú unikátnymi dizajnmi, z ktorých si vyberie snáď každý zasnúbený pár. Svadobné obrúčky patria k tej malej skupinke šperkov, ktoré ich nositelia majú na rukách takmer neustále. Robia im spoločnosť v práci, rodinných oslavách či voľnočasových aktivitách. Svadobné obrúčky sú totiž symbolom vernosti a oddanosti a verejne vyjadrujú partnerský zväzok.

Zlaté svadobné obrúčky

Prípravy na svadobný deň zahŕňajú aj svadobné obrúčky. Ich výber zvyčajne predchádza dôkladnému rozhodovaniu o tom, z akého materiálu budú svadobné obrúčky vyrobené. Už dlhé prvenstvo majú zlaté svadobné obrúčky. Je iba na rozhodnutí budúcich manželov, či dajú prednosť žltému zlatu, bielemu zlatu, ružovému zlatu či kombinovanému zlatu. Je zrejmé, že svadobné obrúčky môžu vyzerať rozmanito. Zlato ako odolný kov vyjadruje aj pevnosť a odolnosť vzťahu dvoch osôb, ktoré viditeľným spôsobom spájajú práve svadobné obrúčky. Väčšina párov chce, aby ich svadobné obrúčky neukazovali len to, že už sú zadaní. Chcú, aby svadobné obrúčky odrážali aj ich osobnosť. Práve preto sa väčšina snúbencov rozhodne, že si svoje svadobné obrúčky doplní gravírovaným textom. V drvivej väčšine ide o meno partnera, dátum sobáša či kratším vyznaním ako Navždy tvoj/ tvoja a pod. Dámy si zvyknú svoje svadobné obrúčky doplniť i diamantmi.

Svadobné obrúčky a ich nosenie

Svadobné obrúčky symbolizujú manželský zväzok i záväzok. Ich okrúhly tvar predstavuje večnú nekončiacu lásku. Svadobné obrúčky zároveň pripomínajú vzájomnú oddanosť. Sú verejným vyjadrením sociálneho statusu nositeľa a nositeľky. Stačí pohľad na ruku a hneď viete, či pred vami sedí slečna alebo pani. Zamýšľali ste sa nad tým, prečo sa svadobné obrúčky nosia na štvrtom prste na ľavej ruke? Tradícia ľavého prstenníka siaha až do starovekého Ríma, kde tento prst považovali za vena amoris, teda žilu lásky, ktorá vedie priamo do srdca. Vedci to síce už dávno vyvrátili, ale tento zvyk sa u nás zachováva dodnes. V Číne je dokonca prstenník známy ako symbol životného partnera. Každopádne, svadobné obrúčky nie sú novodobým fenoménom. Symbol prsteňov pri svadobnom obrade bol známy už v starovekom Egypte i Grécku.

Originálne prvotriedne svadobné obrúčky, ale aj iné šperky zo zlata, perál, kryštálov, striebra či chirurgickej ocele ponúka zlatníctvo Čierna Labuť v Bardejove. Ak ste z iného kúta Slovenska, využite internetový predaj. U nás nájdete šperky na akúkoľvek príležitosť. Garantujeme vám, že krásnym šperkom nič nepokazíte.

Dlhý rad 34 08501 Bardejov
tel.: +421917305161

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888