Porcelán ako dokonalý darček pre každého obdarovaného

Porcelán ako dokonalý darček pre každého obdarovaného

Jedálenské súpravy, čajníky, šálky aj dekorácie – porcelán je už desaťročia vítaným, ale aj odporúčaným darčekom či suvenírom. Poteší rodinného známeho, kamaráta, kolegu, šéfa i významnú návštevu. Dôvodom je jeho úžitkovosť, štýlovosť a estetická hodnota. Nezanedbateľnou skutočnosťou je, že porcelán patrí k vyhľadávaným starožitníckym komoditám, a teda zvyčajne platí, že čím je starší a zachovalejší, tým je drahší.

Porcelán ako oceňovaná keramika

Porcelán patrí k najbežnejším materiálom na industriálnu výrobu kuchynského riadu. Vďaka materiálom ako kaolín, kremeň či živec je porcelán mimoriadne odolný voči mechanickému poškodeniu (napr. proti úderom od príbora). Gazdinky si porcelán zamilovali aj pre jeho vysokú nerozbitnosť. K ďalším výhodám, ktorými sa porcelán pýši, možno pridať výrobu z prírodných surovín, jednoduchú údržbu, dlhú trvácnosť, odolnosť voči plesniam či množeniu baktérií. Vítaná je aj jeho recyklovateľnosť a fakt, že porcelán nevypúšťa žiadne škodlivé látky. Aktuálne dostať porcelán, ktorý je určený na každodenné používanie (riady, šálky, misy atď.) a je vhodný i do mikrovlnej rúry. Možno ho umývať aj v umývačke riadu. Má silnú štruktúru a odolnosť, jeho zvyčajne glazúrovaný povrch nepraská a zachováva si atraktívny lesklý vzhľad, ktorý odoláva škrabancom. Porcelánové nádoby vraj vydržia až štyrikrát dlhšie ako klasický riad. A nezabúdajte, že porcelán sa hodí na výnimočné udalosti aj bežné rodinné obedy.

Porcelán ako obľúbený suvenír

Z vyššie uvedeného vyplýva, že porcelán ako materiál je mimoriadne odolný, a preto niet divu, že sa stal vyhľadávaný aj v oblasti suvenírov a dekorácií. Napríklad porcelánový sloník má oveľa vyššiu šancu, že sa ako suvenír dostane k svojmu budúcemu majiteľovi bez škrabancov či odlomeného chobota. Aj preto čoraz viac turistov siaha práve po porceláne ako trvalej pamiatke na navštívené miesto. Porcelán však už dávno nie je len záležitosťou kuchyne či dekorácií. Dnes nájdete porcelánové dlaždice lemujúce steny či podlahy v interiéri i exteriéri. Porcelán prenikol aj do šperkárstva, kúpeľného sortimentu a dokonca i laboratórneho vybavenia.

Porcelán, ako aj bohatý výber suvenírov, darčekových a úžitkových predmetov ponúka predajňa ANTIKA vo Svidníku. Nakupovať môžete aj cez náš e-shop. Zabezpečíme, aby vám k príprave osláv nechýbali maličkosti či predmety viažuce sa k danej udalosti. Výrobky a suveníry zo skla zhotovíme podľa vašich predstáv. Zabezpečíme aj gravírované či brúsené poháre a sady. V ponuke nájdete aj keramické výrobky s originálnou potlačou.

Generála Svobodu 682/4 08901 Svidník
tel.: +421905570850

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888