Ako si kúpiť tie správne posteľné obliečky?

Ako si kúpiť tie správne posteľné obliečky?

Pri zariaďovaní či zveľaďovaní spálne prichádza často na rad otázka - aké posteľné obliečky si vybrať? V súčasnosti je trh s posteľnými obliečkami naozaj široký. V ponuke nájdete rôzne druhy posteľných obliečok či už z hľadiska materiálu, strihu, spôsobu zapínania, farby či vzoru. V tomto článku vám prezradíme, ako si vybrať tie najlepšie posteľné obliečky do vašej spálne.

Posteľné obliečky a výber materiálu a rozmerov

Na trhu dnes nájdete klasické bavlnené posteľné obliečky, ale tiež flanelové, ktoré sú ideálne do chladnejších priestorov. Siahnuť môžete aj po saténových posteľných obliečkach, ktoré sú zárukou jemnosti, luxusu a prepychu. Ak ste skôr pohodlný typ a neradi žehlíte, z hľadiska materiálu sú pre vás ideálne krepové posteľné obliečky. Ak ste fanúšikom ľanu, dostať aj ľanové posteľné obliečky.

Pamätajte - posteľné obliečky by z praktického hľadiska mali spĺňať určité požiadavky. Posteľné obliečky by mali byť priedušné a najlepšie také, ktoré vás v lete príjemne schladia a v zime naopak zahrejú.

Pri výbere by ste však mali myslieť aj na rozmery vašich paplónov a vankúšov. Štandardný rozmer posteľných obliečok na paplón je 140 x 200 cm. Pri vankúši sú štandardné rozmery 70 x 90 cm. Vybrať si môžete tiež posteľné obliečky pre manželov.

Ako si vybrať vzor a farbu posteľných obliečok?

Vzor či farba posteľných obliečok môžu byť dominantným prvkom, ktorý dotvorí celkový vzhľad vašej spálne či detskej izby. Ak je vaša spálňa ladená skôr do zemitých farieb, siahnite po výraznom vzore alebo sýtej farbe. K béžovej či sivej sa perfektne hodí žltá, tyrkysová či zelená. Váš priestor nádherne oživí a dodá mu nadčasový nádych.

Naopak – ak máte vo svojej spálni či detskej izbe niekoľko výrazných či vzorovaných prvkov, odporúčame siahnuť po jednofarebnej kombinácií, aby priestor nepôsobil chaoticky a nevkusne.

V súčasnosti je na trhu množstvo posteľných obliečok rôznych vzorov - od prúžkov, cez kvety, zvieratká, srdiečka až po rozprávkové postavy. Vaše posteľné obliečky môžete ladiť aj sezónne, napríklad do vianočných, valentínskych či halloweenskych motívov.

Ktorý spôsob zapínania je najlepší?

Dnes už zoženiete posteľné obliečky nie len so zapínaním na gombíky, ale taktiež na zips, alebo jednoduchú záložku. Oproti zipsu či gombíkom má ukončenie vankúšov či paplóna na záložku tú výhodu, že vás zaručene nebude tlačiť. Zapínanie na zips je zase oveľa jednoduchšie a rýchlejšie ako zapínanie posteľných obliečok na gombíky. Keď sa však zips pokazí, je oveľa náročnejší na opravu, ako obyčajné prišitie gombíka.

Dôležitá je kvalita a cena

Všeobecne platí - čím kvalitnejší materiál, tým vyššia je cena a posteľné obliečky v tomto prípade nie sú výnimkou. Ak hľadáte posteľnú bielizeň, ktorá vydrží, oplatí sa vám zainvestovať do takých s hustotou aspoň 120 gramov na meter štvorcový. Hrubšie posteľné obliečky držia svoj tvar oveľa dlhšie a zároveň sa vám neprederavia.

U nás v PRAKTIK TEXTIL vám ponúkame široký sortiment kvalitných posteľných obliečok za výhodné ceny. Okrem toho v našej ponuke nájdete bytový textil rôzneho druhu – osušky, prikrývky, deky, obrusy, koberčeky a mnohé ďalšie. Neváhajte a navštívte našu stránku ešte dnes.

Zlievarenská 1 91702 Trnava
tel.: +421917636056

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888