Šperk je kráľom doplnkov, bižutéria jeho princeznou

Šperk je kráľom doplnkov, bižutéria jeho princeznou

Bižutéria má stále miesto v mnohých šperkovniciach. Už dávno totiž vyvrátila mýtus, že vkusné a trendy sú len drahé šperky zo vzácnych kovov. Práve naopak, prijateľná cena, rozmanitosť farieb a motívov, ako aj pestrosť tvarov predurčujú bižutériu byť moderným prvkom, ktorý dokonale doplní a oživí outfit. Ako akýkoľvek módny kúsok, aj bižutéria má vlastné pravidlá nosenia.

Bižutéria odráža osobnosť

Bižutéria a jej nosenie má jedno základné pravidlo – všetkého veľa škodí. Obzvlášť v súčasnosti je aktuálnym trendom minimalizmus, ktorý sa dostal aj do oblečenia a doplnkov. Pestrofarebný náhrdelník šikovne a elegantne doplní party imidž aj pracovný jednofarebný kostým. Šperk vo všeobecnosti odráža osobnosť majiteľa. Konzervatívnejší ľudia volia menej výrazné farby či tvary bižutérie. Avšak bižutéria spontánnych či extrovertných ľudí často hýri pestrofarebnosťou a rôznymi motívmi. To určite nie je zlé. Dôležité je, aby bižutéria vkusne dopĺňala outfit, prispôsobovala sa danej spoločenskej udalosti a zároveň vystihovala povahu nositeľky.

Bižutéria – ako ju nosiť?

Ponúkame zopár inšpirácií: bižutéria uznáva pravidlo, že čím je väčšia, tým jej máme mať na sebe menej (a naopak). Veľký náhrdelník vynikne aj sám, nepotrebuje pomoc masívnych náušníc. Nepísaným pravidlom je, že náhrdelník má kopírovať tvar výstrihu a určite sa v ňom nemá strácať. Náramky sa zvyknú používať na zosobnenie celkového vzhľadu. Na formálnu príležitosť sa odporúčajú tenké a diskrétne náramky, ak chcete vyniknúť v klube či na párty, skúste kombináciu viacerých. V lete stavte na bohémsky štýl, ktorý je typický korálikmi, šnúrkami a strapcami. V zime pozor na bižutériu s ostrejšími prvkami. Môže poškodiť šál.

Ošetrovanie

Bižutéria má byť umiestnená na suchom čistom mieste, ideálne v samostatných vrecúškach na šperky. Zabráňte jej kontaktu s vodou, parfumom či kozmetikou. Pri športe, kúpaní a fyzicky náročných aktivitách si bižutériu zložte, predídete jej poškodeniu. Bižutéria má byť počas spánku uložená v šperkovnici či na stojančeku. Šperkom vo všeobecnosti neprospieva priame slnečné svetlo, preto aj bižutéria patrí do tmavšieho kúta izby či organizéra v skrini. Bižutéria taktiež nejde dokopy s vlhkosťou, preto sa vyhýbajte jej uloženiu v takýchto priestoroch. Aby bižutéria vydržala čo najdlhšie v pôvodnom stave, po kúpe ju prelakujte priesvitným (bezfarebným) lakom na nechty, ktorý zabráni oxidácii kovu pri nosení.
Bižutériu, ale aj oblečenie, ktoré si zamilujete, ponúka e-shop Paradnica. Viac informácií nájdete na webovej stránke.

1190 92503 Horné Saliby
tel.: +421918030344

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888