Oblečenie pre bábätká – aké materiály uprednostniť?

Oblečenie pre bábätká – aké materiály uprednostniť?

Vybrať vhodné oblečenie pre bábätká dá rodičom často poriadne zabrať. Nehovoriac o samotnom procese obliekania a vyzliekania. Každopádne, nerozhodujú len farby či pekné obrázky, ale pri detskom oblečení najmä materiál. Mal by byť kvalitný, bezpečný, šetrný k jemnej detskej pokožke a poskytovať pohodlie pri nosení. Aký určite vyskúšať a na aký si rozhodne dať pozor?

Aby bolo oblečenie pre bábätká príjemné

Mnoho mamičiek obľubuje oblečenie pre bábätká vyrobené z prírodných a nezávadných materiálov. Kraľuje bavlna. Ide o materiál, ktorý je láskavý k detskej pokožke. Bavlnené oblečenie pre bábätká by ste určite mali mať v skrini – či už detské body , tričká, tielká, pančušky, nátelníky, ponožky alebo mikiny. Vhodným materiálom je aj mušelín. Predstavuje špeciálne tkanú bavlnu, ktorá sa postará o perfektnú priedušnosť. Obľúbené je aj ľanové oblečenie pre bábätká, a to obzvlášť počas letných mesiacov. V zime určite odporúčame vlnené oblečenie pre bábätká, ktoré ich príjemne zahreje. Nezabudnite, že bábätká majú tenšiu pokožku, ktorá citlivejšie reaguje pri kontaktne s rôznymi materiálmi.

Akému oblečeniu pre bábätká sa vyhýbať?

Ak je to možné, určite nenakupujte oblečenie pre bábätká z umelých a syntetických tkanín. Dôvodov je hneď niekoľko. Syntetické materiály bránia prirodzenému prúdeniu vzduchu, a teda detská pokožka nemôže voľne dýchať. V dôsledku toho sa môže bábätko viac potiť a dochádza aj k podráždeniu pokožky – v horších prípadoch aj k vzniku nepríjemných svrbivých vyrážok či dokonca k alergickým reakciám. Oblečenie pre bábätká z elastanu, nylonu, polyesteru či viskózy by ste nemali mať v nákupnom košíku. Ak už predsa, tak dbajte, aby syntetické oblečenie pre bábätka nebolo v priamom kontakte s pokožkou a dieťa ich nenosilo príliš často.

Samozrejme, oblečenie pre bábätká by malo byť v správnej veľkosti – teda dieťatko nikde netlačí a umožňuje mu voľný pohyb. Radšej kúpte o číslo väčšie oblečenie pre bábätká ako menšie. Taktiež pozor na rôzne šnúrky, koláriky, trblietky či iné ozdobné prvky, ktoré by dieťa mohlo odtrhnúť a vložiť si ich do úst. Oblečenie pre bábätká by nemalo mať netypické tvary. Určite stavte na modely, ktoré sa jednoducho a rýchlo obliekajú aj vyzliekajú.

V neposlednom rade nezabúdajte na vypranie oblečenia šetrnými pracími prípravkami, ktoré sú vhodné aj pre detskú pokožku.

Miletičova 21 82108 Bratislava II
tel.: +421250102888

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888